(Last Updated On: 14. juni 2018)

Efter lidt mad og drikke dukkede korleder Otto Laust Hansen op og dirigerede en selskabelig fællessang. Der arbejdes allerede på at starte et kor op for demensramte, som vil starte til efteråret. (Foto: ØDA)

Hårlev: Omkring 60 gæster mødte op til åbningen af Østsjællands Demensrådgivnings – og Aktivitetscenters (ØDA) nye Stevns-afdeling, som netop er flyttet ind på Sundheds– og Frivillighedscenteret i Hovedgaden.

De nyindrettede ØDA-lokaler var pyntet op med flag og blomster fra det lokale blomsterhus, og udvalgsformanden for Social og Sundhed Henning Urban Dam Nielsen (S) bød alle de fremmødte hjerteligt velkommen.

Efterfølgende sagde projektleder, Sandra Mundus og lokalformanden for Alzheimerforeningen Østsjælland, Else Berg Hansen et par ord om ØDA samt kommunernes og Alzheimerforeningens samarbejde.

– Det er helt fantastisk, som borgerne tager imod ØDA. Det vidner om, at der er et behov for den anonyme rådgivning, så vi kan hjælpe borgerne så tidligt som muligt i deres sygdomsforløb. Vi kan samtidig mærke fra de borgere, vi allerede kender til, at de glæder sig til, at der skal skabes flere aktivitetstilbud og dette skal skabes i fællesskab med dem, sagde projektleder Sandra Mundus umiddelbart efter åbningen.

Tværkommunalt samarbejde

Fredagens åbningsfest var den sidste af en stribe på tre. Faxe Kommune åbnede sin afdeling om mandagen og Køge Kommune om onsdagen.

De tre kommuner har i samarbejde med Alzheimerforeningen fået bevilliget 2,9 mio. kr. fra Sundhedsministeriet, som led i den Nationale Demenshandlingsplan. Det er nu muligt for borgerne i de tre kommuner at søge åben anonym rådgivning i de tre afdelinger – enten i telefontiderne eller ved fysisk fremmøde i åbningstiderne. Ligeledes er der mulighed for at deltage i diverse aktivitetstilbud.

Borgerne er frit stillet til at søge rådgivning og aktiviteter på tværs af kommunegrænserne.

Demenskoordinatorerne Malene Simonsen og Line Henriksen havde travlt med at fremvise det nye teknologibibliotek, som mange var interesserede i at høre nærmere omkring. I biblioteket er blandt andet en telefon, hvor der er ansigter i stedet for navne. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Skriv en kommentar