(Last Updated On: 5. april 2022)

Hjælpsomheden var stor, da 25 ukrainske flygtninge var på gennemrejse i Store Heddinge.

Onsdag i forrige uge tikkede en mail ind i min mailboks. En gruppe på 25 ukrainere, mødre med deres handicappede unge og voksne, var på gennemrejse via Store Heddinge fra Ukraine til Bornholm. De skulle med natfærgen til Rønne fra Køge havn lørdag nat, og havde et halvt døgn inden de kunne komme ombord.

Herfølge Turistfart havde hentet gruppen i Polen og skulle videre med de øvrige Ukrainere i bussen til Køge Vandrehjem, optaget.

Men Store Heddinge Vandrehjem lagde hvilepladser, adgang til bad og varmt mad til gruppen i de timer, mens de måtte vente på videre transport. Strøby Turistfart hentede gruppen sent lørdag aften og kørte alle til Bornholmerfærgen i Køge. Stor tak for hurtig respons og hjælp for dette.

Onsdag, torsdag og fredag forinden blev brugt til at skaffe de mest nødvendige pleje- og hygiejneartikler.

Og i den sammenhæng vil jeg på vegne af den hjælpende NGO, AMIS, sige mere end tusinde tak:

Jeg kom lige ind fra gaden til hhv. Matas i Store Heddinge, hjælpemidler fra Hotherhaven via Stevns kommunes borgerservice, REMA 1000 i Strøby Egede, tandlæge Dorte Tinggaard fra Tandlægehuset Køge, som alle forstod nødvendigheden af personlige plejeprodukter til de ukrainske kvinder og børn. Det skulle gå stærkt, og alle hjælpe- og plejemidler blev leveret på stedet.
Gruppen er nu på Bornholm fordelt i 4 sommerhuse, hvor vores forenings støtter og sørger for den videre støtte, såsom bl.a. dansk opholdstilladelse.

AMIS er en dansk NGO, som bl.a. har arbejdet i Ukraine i 10 år med et stort netværk af foreninger, der støtter op om udvikling af personer med handicap og deres familier. www.AMIS.dk.

På vegne af AMIS,

Lene Petersen
Kystvejen 324
Strøby

Skriv en kommentar