(Last Updated On: 21. september 2021)

Store Heddinge: Foran rådhuset var en mindre flok hjemmeværnsfolk og et par biler, hvorfor det ikke så ud af noget særligt, da Hjemmeværnskompagni Stevns i weekenden deltog i en stor FTX-øvelse med kompagniets soldater.

Se billederne fra en af øvelserne, som fandt sted søndag formiddag i området omkring rådhuset i Store Heddinge. (Fotos: Kristian Buchmann):

Måske var det for at narre fjenden, for bag rådhusets område var der godt fyldt op med sorte Mercedes kassevogne fra hjemmeværnet samt militærlastvogne. Og lidt over 100 Hjemmeværnsfolk fra distrikt Midt- og Vestsjælland var søndag formiddag, da Stevnsbladets fotograf kiggede forbi, samlet bag rådhuset. I mindre grupper modtog de den sidste briefing inden formiddagens øvelse gik i gang; en øvelse, der bl.a. omhandlede samarbejde og bevogtning af militær- og civile områder.

Hjemmeværnskompagni Stevns skulle i samarbejde med naboenheder og enheder fra Litauen løse opgaver i hele Hjemmeværndistrikt Midt- og Vestsjællands ansvarsområde. Øvelsens formål var at vise og træne bl.a. evnerne til at være vært for allierede styrker, hvor Hjemmeværnet har en nøglerolle.

Inden den store øvelse blev ”skudt” i gang kom et par demonstranter forbi, og de prøvede begge at komme igennem kontrollen. Hjemmeværnsfolkene var dog hurtige på aftrækkeren og fik tilbageholdt begge demonstranter. Den ene blev stoppet med det samme, og blev smidt i asfalten. Den anden demonstrant nåede at flygte cirka 30 meter, før han blev overmandet og tilbageholdt.

Bag rådhuset var der etableret et midlertidigt militært område, som blev brugt til at indlogere internationale og nationale styrker. Lokalt havde hjemmeværnet en opgaveløsning, som gik ud på dels at sikre den ydre ramme, dels at sikre at andre, som havde opgaveløsninger omkring, kunne løse deres opgaver uden at skulle varetage egen sikring.

Med i øvelsen, var en litauisk infanteri-hjemmeværnsenhed, der trænede infanteri og støttede hjemmeværnet. Deltagerne fra Litauen indgik som en integreret del af den samlede Hjemmeværnsstyrke og løste opgaver på lige fod med de danske Hjemmeværnsenheder.

Skriv en kommentar