(Last Updated On: 20. december 2021)

Der bliver lagt kabler ned og sat stativer op og snart kommer panelerne også til den nye solcellepark, beliggende på Tryggevælde Mark i Faxe Kommune. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Tryggevælde Mark: Lige på den anden side af kommunegrænsen mellem Stevns og Faxe kommuner har der de seneste måneder været stor og synlig aktivitet på en 75 hektar stor mark ud til Køgevej. På marken mellem Hårlev og Karise er European Energy ved at etablere en solcellepark.

Projektområdet ligger mellem jernbanen og og Køgevej, syd for Tinghusvej. Umiddelbart nord – og cirka 400 meter øst – for området, ligger kommunegrænsen.

Anlægget kommer til at producere strøm til hvad der svarer til 15.000 husstande. Strømmen fra de mange solcellepaneler vil blive sendt ud i nettet og desuden har European Energy lavet en strømsalgsaftale med Clever, der bl.a. leverer ladestandere til elbiler.

Marken er ejet af godsejer Christian Danneskiold Lassen, som ejer Holmegaard, Juellinge og Tryggevælde godser. European Energy bygger og skal desuden drive solcelleparken.
rmh

Skriv en kommentar