(Last Updated On: 5. januar 2021)

28. december 2020, kl. 11:45: Intet udsalg, ingen store julegave-bytte-dag. Algade i Store Heddinge lå tom og øde hen, hvor der normalt ville have været en leben på årets sidste hverdage. (Foto: Klaus Slavensky)

Tom by: Digteren Søren Ulrik Thomsen, som er opvokset i Store Heddinge, og kendt for »City Slang« og andre tekster om byens liv, ville nok have kunnet beskrive Algade anno 28. december 2020 i smukke poestiske vendinger om menneskers eksistentielle møde med byen.

Især i tider, hvor corona-restriktioner lukker alle andre forretninger end fødevarebutikker og apoteker, står bybilledet tom, forladt og dystopisk.

Ingen jagt på udsalg, ingen gavebytteri, ingen rift om p-pladser. Sådan så Store Heddinge og Algade ud på årets sidste dage, som i Rødvig, i Hårlev og i andre byer.

Julepynten hænger i sit sidste blafrende øjeblik før nytåret tager over, og formentlig igen befolker byens gader og stræder.
Indtil da må vi sige med Søren Ulrik Thomsen: … tilbage er der så akkurat nok til at drømme om digte, der rives væk af vinden, som løfter det rødmende løv, der smykkede denne bys gader…«
sky

Læs også: Og restriktionerne blev forlænget med to uger

Skriv en kommentar