(Last Updated On: 25. juni 2014)

Byskilt-Store-HeddingeStevns-Kommune
I forbindelse med byfesten i Store Heddinge på lørdag, afholder Stevns Kommune en ny skralde-event lig den vi afhold i Hårlev den 14. juni. Tinghuset åbner dørene og viser film om miljøeffekten af at genanvende vores affald, i den tilstødende have opstille en info-stand og affaldslabyrinten kan prøves i Kop & Kandes baggård.

Formanden for PTU, Flemming Petersen, opfordrer til at man kommer og lærer om håndteringen af det skrald vi hver dag producerer:

’Tag gerne naboen med, og bliv klogere på affaldets ressourcer og de små ting, vi alle kan gøre for at genbruge mere og bedre’, udtaler Flemming Petersen.

Foran Tinghuset kommer den nye skraldebil til at holde og RenoNorden fremviser også det nye tagging-system, vi monterer på alle beholdere hen over sommeren. Der bliver rig mulighed for at trykke på knappen og se, hvordan bilen fungerer!

Standen i Tinghusets have byder på information om genanvendelse og de ressourcer vores affald indeholder. Her vil også være en medarbejder til at svare på spørgsmål om dagrenovation og genbrug.

For at gøre sortering af affald mere håndgribelig, bygger Stevns Kommune en fysisk affalds-labyrint i gården bag Kop & Kande, som du kan prøve. Du finder vej igennem labyrinten ved at sortere affaldet rigtigt til genbrug. I labyrinten kommer du til at prøve kræfter med sortering af flere forskellige typer affald.

Efterfølgende kan du svare på 3 korte spørgsmål og deltage i konkurrencen tre præmier: 1. kompostbeholder, 2. solcelleoplader til mobiltelefon, 3. miljøvenlig og sundhedssikker drikkedunk.

Formanden for PTU, Flemming Petersen, åbner skralde-eventen foran Tinghuset kl. 18:30 og trækker vinderne ved labyrinten kl. 22:00. (Kilde: Pressemeddelelse, Stevns Kommune)

Skriv en kommentar