(Last Updated On: 11. august 2014)

LaeserneSkriverAf Dorete Olsen,
it-koordinator i Ældre Sagen Store Heddinge lokalafdeling

Hvis du har været på Borgerservice og har modtaget en fritagelse for digital postkasse – altså post fra det offentlige til dig – skal du ikke regne med, at så er den sag ude af verden. Denne fritagelse gælder alene i relation til kontakten frade offentlige myndigheder tildig.
Du er stadig forpligtet til via internettetat rette henvendelse til de offentlige myndigheder vedrørende flytteanmeldelse, bestille nyt sundhedskort, søge begravelseshjælp, hjælpemidler, skifte læge osv. osv. Det vil sige al henvendelse fradig tilde offentlige myndigheder.
Desværre må det konstateres, at landets kommuner ikke orienterer herom, når en borger henvender sig for at søge om fritagelse.
I stedet for en samlet fritagelse skal du ansøge om at blive fritaget for hver enkelt ting.
Hvis du ingen mulighed har for hjemmefra at kunne kommunikere via internettet og derfor henvender dig på borgerservice, vil du blive hjulpet ved en computer, hvor du får hjælp til at skrive din henvendelse. Du underskriver elektronisk – derfor NemId – og derfor foreslår jeg, at du inden da beder om en udskrift. Så får du lejlighed til at gennemlæse henvendelsen i ro og mag, inden du underskriver elektronisk. Jeg har bemærket, at mange har lettere ved at forstå indholdet, hvis det er skrevet på papir, som også kan tages med hjem. Det værste, der kan ske, er, at den kommunale medarbejder må hjælpe med at få taste det hele ind igen.
I øvrigt står vi gerne til rådighed med gratis vejledning og benyttelse af vore pc’er i netcafeen, Egestræde 14, Store Heddinge, hver tirsdag fra kl. 9.30-13.30. Bemærk dog, at vi ikke involverer os folks personlige/økonomiske oplysninger, men alene, hvorledes tingene kan gribes an.
I øvrigt går vore begynderkurser, der starter i efteråret, netop ud på at blive fortrolig med at kommunikere med det offentlige via NemId. Annonce herom vil blive indrykket senere.

Skriv en kommentar