(Last Updated On: 8. december 2020)

Legenderne fra Dubliners bliver de første i februar

Af Klaus Slavensky

Bestyrelsen i Spilledåsen agerer juletræ med masser af plakater, med store koncertnavne, som pynt og oplagte oplevelsesjulegaver. Fra oven og ned: Poul Erik Madsen, Rolf Persson, Britt Kjær og Lars Thorup Jeppesen (Foto: Klaus Slavensky)

Musik: Kulturforeningen Spilledåsen, som sørger for professionelle musikoplevelser til Stevns, har et forårsprogram klart, med ikke mindre end seks koncerter.

Økonomien har værert udfordret, men de frivillige musikarrangører ser lyst på fremtiden.

Begrænsede billetter

Kulturlivet har været specielt hårdt ramt af corona-aflysninger, men de koncerter, som Spilledåsen har afholdt har været velbesøgte.

I forbindelse med præsentationen af forårets musikprogram, gjorde Spilledåsens bestyrelse status over det indeværende år, og her var optimismen i behold.

– Vi gennemførte fire ud af fem planlagte koncerter, fortæller formanden Poul Erik Madsen og tilføjer:

– Vi kunne godt have solgt flere billetter, men corona-afstandskrav gør, at vi kun kan sælge 90 ud af 166 pladser i Snurretoppen.

– Sæsonens dyreste koncert var med Anisette og Savage Rose, og selv om vi havde haft fuldt hus med alle pladser besat, så ville det give underskud, siger næstformand Rolf Persson og uddyber:

– Vi vil godt præsentere et stort navn en gang imellem, selv om det giver underskud. For det er godt for foreningens renommé og folk på Stevns skal kunne opleve det bedste.

Risikerer underskud

Forårets program byder på mere af det bedste, og lægger stærkt ud med ”The Dublin Legeds”, som består af kendte irske folkemusikere, som har spillet i The Dubliners, bl.a. forsanger Seán Connon, der har spillet med Dubliners siden 1982.

De øvrige tre legender er Shay Kavanagh og Gerry O´Connor som kom med i helholdsvis 2011 og 2012, og så Paul Watchorn, som er lillebror til Patsy, der både har været med i The Dubliner og The Dublin Legends.

Så det er vaskeægte irske klassisker som ”Whiskey in The Jar”, ”Seven Druken Nights” og ”Molly Marlone” ,der er i vente når banjo og violiner indtager Snurretoppen som forårets første koncert den 10. februar 2021.

Formand Poul Erik Madsen ser frem til årets sidste (jule)koncert med Melodi Grand Prix-sangeren Bryan Rice, der optrådte i Snurretoppen den 8. december.

– Tre af forårets koncerter er koncerter som vi må aflyse i år, så nu er chancen er igen. Og selv om vi har planlagt forsigtigt, så mangler vi 55.000 kr. i billetindtægter, oplyser formanden.

– Vi har heldigvis fået tilskud fra Stevns Kommune til sæson 2021, og nu afventer vi tilskud fra Kulturstyrelsen. Vi vil også få noget coronakompensation, men hvor meget ved vi endnu ikke, fortæller Poul Erik Madsen.

– Selv om vi er begrænset af coronarestriktioner, så regner vi med udsolgte huse til foråret, supplerer Rolf Persson.

– Ja, vi regner med beholde skindet på næsen, indskyder en optimistisk formand.

Kultursamarbejde

I 2020 har Spilledåsen samarbejdet med flere andre kulturorganisationer på Stevns.

Sammen med Stevns Teaterforening afviklede de i november forestillingen ”De forbudte sange” med skuespiller Bodil Jørgensen, og der er flere fælles projekter på vej.

Stevns Musikskole har været en anden partner, og de unge musikere har underholdt koncertgæsterne med deres kunne i foyeren inden koncerterne med de professionelle.

– Det har været et dejligt samarbejde, som vi håber kan fortsætte, så snart corona-situationen bedres. Lige nu lever vi med begrænsninger, har måtte afspærre områder af hensyn til smittefare, siger Rolf Persson, som understreger at alle regler overholdes og at det er trygt og sikret at komme til Spilledåsens koncerter.

Seks koncerter i foråret

Spilledåsens bestyrelse kan samtidig glæde sig over at medlemstallet er steget med over 25 medlemmer, så det samlet nærmer sig 300.

Det koster 50 kr. for et helt kalenderår at være medlem, og da man får 25 kroners rabat på en billet, så er det blot to koncerter man skal gå til, før pengene er tjent ind og de billige billetter følger de gode oplevelser.

Og i foråret 2021 er der foruden Dubliner-musikerne også Dissing-hyldest til Benny Andersen, besøg af den populære grønlandske sanger Rasmus Lyberth, god jazz med et jump and jive orkester, TipToe Bigband og intet ringere end Fangekoret fra Vridsløselille, som Spilledåsens aktive og frivillige bookere har ventet på at programsætte i over to år.

 

Forårets koncerter 2021

The Dublin Legends

Tid: Onsdag den 10. februar kl. 20 i Snurretoppen
Pris: 275 kr. – 250 kr. for medlemmer
Det legendariske folkband The Dubliners stoppede i 2012 efter mere end 50 år. Men den irske folkemusik er stadig populært, og flere tidligere »dublinere« er forsat i The Dublin Legends med Seán Cannon i front. Ham som sang for på »Finnegans Wake«, »The Wild Rover« og alle de andre evergreens.

Hyldest til Benny Andersen

Tid: Tirsdag den 9. marts i Snurretoppen
Pris: 250 kr. – 225 kr. for medlemmer
Dissing/Jefsen & Lund mindes nationalpoeten Benny Andersen, som døde i 2018. Hans makker, trobaduren Povl Dissins søn, Rasmus Dissing har samlet en gennemmusikalsk kvartet som hylder Povls og Bennys univers med alt fra »Svantes lykkelige dag« til »Go’ nu nat«.

TipToe Bigband

Tid: Mandag den 29. marfts kl. 20 i Snurretoppen
Pris: 250 kr. – 225 kr. for medlemmer
TipToe Bigband har udfordret bigband-formatet, så det er en både anderledes og klassisk bigband koncert der er i vente, når de 17 musikere plus dirigent og sangerne Dawn Joseph oh Bobo Moreno lægger stemmer til en filmkoncert fra bl.a. Bond-film, som vises i klip mens musikken spiller.

Doghouse Cats

Tid: Lørdag 17. april kl. 18 på Harmonien i Rødvig
Pris 325 kr. – 300 kr. for medlemmer
Seks festlige herrer som tidligere har gæstet Stevns, så dansefødderne ikke stod stille, og hvis coronaen vil os det bedst muligt, så kan det være at dans er tilladt til foråret, når Doghouse Cats spiller »Just a gigolo«, »Shake Rattle and Roll« og mange andre swingnumre.

Fangekoret

Tid: Søndag den 25. april kl. 14 i Snurretoppen
Pris 125 kr. – 100 kr. for medlemmer
I over 20 år har korleder Louise Adrian spillet og sunget med nogle af landets hårdreste kriminelle i Vridsløselille Statsfængsel. De syngende forbrydere har udgivet cd*er til fordel for bl.a. Børnetelefonen, og de har givet over 500 koncerter i landet, og nu er det altså Stevns’ tur til denne helt unikke oplevelse.

Rasmus Lyberth Band

Tid: Tirsdag den 18. maj kl. 20 i Snurretoppen
Pris: 250 kr. -225 for medlemmer
Den store stemme fra Grønland, Rasmus Lyberth, skulle have optrådt i maj måned da koncertforbud ramte landet. mange havde glædet sig til et gensyn fra 2014, da han sidst var på Stevns. Men nu kan man glæde sig til en oplevelse i særklasse når han synger sine grønlandske og også danske sange.

Skriv en kommentar