(Last Updated On: 30. september 2015)

Influenzavaccine_webGratis influenzacaccination

Ældre over 65 år, førtidspensionister og visse kronisk syge kan gratis få det lille stik

STRØBY EGEDE/STORE HEDDINGE: Denne uge er store influenzavaccinationsuge. I Stevns Kommune er der bl.a. vaccination på Plejehjemmet Egehaven, Egehaven i Strøby Egede fredag den 2. oktober fra kl. 09:00 til 11:30 og på Mødestedet Snurretoppen, Algade 32 i Store Heddinge torsdag den 1. oktober kl. 13:15 til 14:45.

Alt for få danskere, især i den ældre gruppe, lader sig vaccinere mod influenza. På trods af, at det blot tager få sekunder at blive vaccineret, og at det er både gratis og ufarligt, gør kun ca. 45% af danskerne over 65 år brug af statens tilbud om gratis influenzavaccination.

”Det er en uheldig udvikling. Når staten vælger at tilbyde gratis vaccination, er det fordi man har vurderet, at det er vigtigt, at ældre over 65 år og personer med kroniske sygdomme ikke får influenza. Influenza kan være en alvorlig sygdom, og er hvert år skyld i både hospitalsindlæggelser og dødsfald. Det sker også blandt personer, der falder udenfor ordningen, som føler at de har et godt helbred og dermed ikke behøver at blive vaccineret, ” fortæller cheflæge for Danske Lægers Vaccinations Service, Mogens Rishøj i en pressemeddelelse.

 

Skriv en kommentar