(Last Updated On: 12. oktober 2020)

Udstilling med relation til Stevns

 

Susanne Nielsen har bidraget til miniatureudstillingen med dette værk: Søskende. Læg mærke til fotoet ind i kraven.

Udstilling: Kulturloftet har en ny, og anderledes udstilling på vej, der har fernisering lørdag den 17. oktober kl. 11, og den kan ses indtil den 14. november.
Kulturloftet ligger på 1. sal over Store Heddinge Bibliotek og derfor kan udstillingen ses i bibliotekets åbningstid.

Max 20 x 20 cm

Det er Kulturloftets første udstilling med miniaturekunst, fortæller bestyrelsesformand Hans Jørgen Lund Jensen.
– Udstillingens benspænd er formatet 20×20 cm for todimensionelle værker og 20x20x20 cm for tredimensionelle. Men værkerne må gerne være mindre, fortæller han.
Når Kulturloftet blænder op for miniaturekunst, er det for at imødekomme den stigende interesse for genren både blandt udøvere og publikum.
Miniaturekunsten har sin oprindelse i bogkunsten længe før Gutenbergs opfindelse gjorde bogen alment udbredt. I den europæiske renæssance begyndte man at male ganske små portrætter og landskaber, der var tiltænkt et liv uden for bøgerne. Malerierne var detaljeret udført, og formaterne var meget små, sjældent over 5 cm i højden.
Kunstinteresserede læsere vil nok erindre en af de første malere, der gjorde genren til sit speciale, var tyskeren Hans Holbein den Yngre.
Genren bredte sig hurtigt til resten af Europa, og fra midten af 1600-tallet og frem til begyndelsen af 1800-tallet havde den sin storhedstid.

30 kunstnere deltager

I 1960-erne vokser interessen igen for kunst i det lille format, og nybruddet sker i tekstilkunsten og der blev arrangeres talrige biennaler og triennaler rundt omkring i Europa i de følgende årtier, forklarer Hans Jørgen Lund Jensen.
– Små værker er ikke skitser eller materialeprøver, men værker i egen ret. Miniaturekunsten viser, at det største kan indeholdes i det allermindste, pointerer han.
Miniature 2020-udstillingen på Kulturloftet er iværksat med Susanne Nielsen som initiativtager.
Fællesnævneren for kunstnerne bag værkerne er, at de enten har en relation til Stevns eller er aktive i Åbne Atelierdøre.
Og der bliver meget forskelligt at se på, idet hele 30 kunstnere udstiller små værker i alle genrer.

Udstillerne er

Anette Nielsen, Annette Sjølund, Bente Ansholm, Birgit Larsen, Bo Karberg, Charlotte Mannstaedt, Dorte Kaas samt Grethe Tranberg, Henrik Drent, Inger Jepsen, Inge Lise Valentin, Jeff Ibbo, John Kahn, Katrine Hauerslev Rostén, Lotte B. Larsen, Lykke Petersen, Maj-Britt Bille, Miriam Reiner, Ole Bach Sørensen og Per O. Jørgensen, Steen Johannesen, Susanne Nielsen, Susanne Stanley, Torben Olesen, Ulla Thornberg, Vera Rahbek, Vibeke Frost, Vibeke Juul Johansen og Hanne Julie Johansen.

sky

Skriv en kommentar