(Last Updated On: 23. marts 2021)

Politik: I januar 2017 meldte daværende venstreborgmester, Mogens Haugaard, sig ud af Venstre, som en konsekvens af afstemningsresultatet på partiets generalforsamling, hvor medlemmerne kunne stemme ja eller nej til afholdelse af et nyt opstillingsmøde for borgmesterkandidat, som endte med at blive nuværende borgmester Anette Mortensen.

Mogens Haugaard blev siddende som borgmester resten af valgperioden, og stiftede siden borgerlisten Nyt Stevns, som i dag sidder med to mandater i kommunalbestyrelsen.

»Man skal se fremad«

Mogens Haugaard (N): Læg personhad bag sig og se fremad. (Foto: Klaus Slavensky)

I sidste uge indgik begge partier et valgteknisk samarbejde, og dermed synes fire års personlig og politisk strid at være begravet.

Mogens Haugaard fortæller, at »de blå partier« havde haft flere møder uden Nyt Stevns, men så blev hans borgerliste inviteret til at medvirke i et blåt valgforbund, og det ser den tidligere borgmester fordele i.

– Nyt Stevns har ofte kritiseret den nuværende flertalsgruppe med Venstre, i at lave kasseovertræk, men med en samlet blå blok er det realistisk at få kørt den økonomiske politik på plads igen, lyder det fra Mogens Haugaard, som fortsætter med et forsonende udsagn:

-Konflikten mellem Venstre og mig, har vi i Nyt Stevns længe opfordret Venstre til at bilægge, det duer ikke med personhad. Det må man lægge bag sig og se fremad, siger Nyt Stevns’ stifter og tilføjer:

– Nyt Stevns vægter den økonomiske politik højt, og i nogle sager stemmer vi med flertalsgruppen, i andre med f.eks. Enhedslisten, da også den sociale politik betyder meget. Jeg håber, at dette indledende skridt til samarbejde i blå blok vil medføre en bedre samarbejdskultur i kommunalbestyrelsen, hvor der er brug for en mere behagelig dialog.

– Jeg har i fire perioder siddet med flertal, og nu i en som opposition, og har undret mig over, at vi ikke er blevet tilgodeset med så meget som 25 øre. Men nu ser vi fremad, siger Mogens Haugaard

Samarbejde over midten

Anette Mortensen (V): Prøve at se fremad i stedet for tilbage. (Arkivfoto: Klaus Slavensky)

Borgmester Anette Mortensen (V) har også fundet den forsonende tone frem.

– Man kan jo vælge flere strategier, og vi har valgt en hvor vi prøver at se om kan kan enes om det, som vi er fælles om, forklarer hun og uddyber:

– Det hjælper ikke at bruge kræfter på at strides i årevis. Man må prøve at se fremad i stedet for tilbage. Vi har langt hen ad vejen de samme mål. Vi vil sikre, at alle borgerlige stemmer bliver samlet op.

I bund og grund tror jeg, at borgerne vil have ro, og vi skal ikke spilde borgerlige stemmer. Men vi kan sagtens samarbejde hen over midten, lyder det fra Anette Mortensen.
sky

Skriv en kommentar