(Last Updated On: 6. juli 2021)

Læser man om Strøby Egede, går tiden 6000 år tilbage til stenalderen. En by der i dag ligger i det nordlige hjørne af Stevns. Hvor byen nærmest er en uofficiel forstad til Køge. Strøby Egede er med ca. 4500 indbyggere det største byområde i Stevns Kommune med ca. 20 % af borgerne , og er skrives der, ”En moderne by i udvikling”. En by i udvikling, sætter dog et ?. Skal der handles dagligvarer, er der to muligheder. Rema 1000 eller Netto, adskilt af en gennemgående trafik. Hvilket også gælder et par mindre forretninger, inklusiv et apotek og et bibliotek.

Skal Strøby Egede fortsætte med at vokse, hvilket alt tyder på, må politikerne til at vågne op, ikke sidde på hænderne og kigge ind i muren. Der må og skal komme visioner for byen. En vision for byens borgere, der giver dem lysten til at bo og arbejde der, ikke kun for dem med vandudsigt, men ved at gøre den attraktiv.

Hvor missionen må være at skabe en by i balance. Med målsætninger der er synlige for alle. Øge og tiltrække endnu flere nye borgere til Strøby Egede, med ca. 1% om året. Og gøre det nemmere for dem, som flytter til Strøby Egede.

Synliggøre mulighederne for at bo og arbejde. Handle i et center der svarer til byens størrelse, spise ude, kunne nyde naturen og skabe mere kultur i byen. Ser det som en bunden opgave, at en ny statsvej bliver bygget. Med mulighed for at investere i erhvervsgrunde, med beliggenhed mod motorvejen.

Mere handel og erhverv giver muligheder. Med et nyt center, gives der muligheder for flere dagligvare- og specialbutikker, tæt på boligområderne, med gode parkeringsforhold. Hvor der er behov for benzinstation med vaskehal. En containerplads tættere på. Alt i alt hjælp til flere arbejdspladser.

Naturligvis er der mange andre ting der skal gøres, men det er vigtigt at borgerne trives, og ikke fortryder de er flyttet til Strøby Egede. Der nemt kan starte en form for negativ spiral. Som kan ses i boligkvarterer, hvor det kun bygges boliger.

Det må være kommunens og de valgte politikeres opgave at dette ikke sker. Som nu hvor der udstykkes og udstykkes, måske mest til glæde for bondemanden og kommunens skattekasse.

Bjarne Hilmersson
Strandmældevej 2
Strøby Egede

Skriv en kommentar