(Last Updated On: 2. maj 2014)

Strøby Egede Borger- og Grundejerforening anfører, at boligsøgende vil købe hus i Køge i stedet for i den nordlige del af Stevns, fordi der mangler en løsning på Stevnstrafikkens vejføring
General-SE
Bestyrelsen for Strøby Egede Borger- og Grundejerforening samt mødets dirigent, HC. Bech til højre for formanden, Georg Vad-Nielsen, Stående, her ved foreningens generalforsamling, støtter ikke politikernes ”Ny Stevnsvej”, hvis linieføring nu ligger meget nordligt.

STRØBY EGEDE: ”Det har været valgår og det sidste år er der faktisk ikke sket ret meget i den sagen om den ny Stevnsvej. Stevns og Køge kommuner havde op til valget lavet en aftale om en sydlig Stevnsvej fra Klippinge over Hårlev til Herfølge Syd. Efter vores opfattelse er den ikke det papir værd, som den er skrevet på, og vi har meget svært ved at forestille os, at staten spytter så meget som en krone i den vej”, sagde Georg Vad-Nielsen, da han aflagde beretning på Strøby Egede Borger- og Grundejerforenings generalforsamling forleden.

Bosættere vil Køge
Formanden kom også ind på følgevirkningerne ved en manglende trafikstruktur.
”Udbygningen af Køge Sygehus er med afledt effekt anslået til ca. 9000 job. I vort område Strøby-Strøby Egede og Valløby er vi klar, der er mange huse til salg i alle prisklasser, der er byggejord klar til udstykning, der er børneinstitutioner, skoler, masser af fritids- og sportsaktiviteter og naturen med åen, skov og strand. Men mon ikke de boligsøgende mennesker fortryder, når man fortæller dem, at de fremover skal køre ad de gamle veje til Herfølge Syd og tage toget på arbejde i Køge og nordpå. Så finder de bolig i Køge, og det er jo lige noget Køge Kommune kan bruge”, anførte formanden og understregede:
”Der er valgt nye kommunalbestyrelsesmedlemmer i Stevns og i Køge. Hvis de sammen med Transportudvalget på Christiansborg kan blive enige om en fornuftig trafikstruktur for Stevns, så kan det godt tænkes, at den politiske fløj i Natur-klagenævnet vil se med helt andre øjne på Stevns og dermed også vort område. Det skal være vores opfordring til det videre arbejde”.

Væksthæmmer
”Enhver i Køge Kommune må være glad for den sydlige løsning, som Stevns nu har tilsluttet sig. Den berører jo næsten ikke Køge Kommune selv, men lader hele vejen forløbe på Stevns”, fastslog Georg Vad-Nielsen.
Borgmester Mogens Haugaard, V, og formand for Plan- og Teknikudvalget, Flemming Petersen, V, deltog i generalforsamlingen, der i år blev holdt i kantinen på Strøbyskolen med deltagelse af 67 borgere.
”Jeg har sagt til Køges nye borgmester, at efter valget har vi en historisk chance for et godt samarbejde mellem Køge og Stevns, da vi begge steder har fået et borgerligt flertal med en bred konstituering”, sagde borgmesteren på generalforsamlingen og anførte yderligere:
”Vi har behov inden for, inden ret længe, at komme ind til Transportudvalget og fremlægge vores projekt. Hvis de vender tommelfingeren nedad, så ved de i hvert fald i Folketinget, at de manglende trafikforbindelser er en væksthæmmer på Stevns”, fremhævede borgmesteren.    cs

Skriv en kommentar