(Last Updated On: 17. august 2021)

Strøby: Det godt 1.000 kvadratmeter store Strøbyhjemmet på Rolighedsvej 15 er blevet købt af den lokale landmand Rasmus Bencard Hansen. Han har købt bygningen af Stevns Kommune med henblik på udlejning.

Dele af bygning er allerede lejet ud, dels til Stevns Kommunes udekørende hjemmepleje i den nordlige ende af kommunen, der rykker ind i hovedbygningens stueetage den 1. oktober; hjemmeplejen holder i dag til på førstesalen i portnerboligen. Desuden er den ene lejlighed i portnerboligen allerede udlejet til Camilla Rosenlund, som bliver boende i sin lejlighed.

– I første omgang skal stueetagen ombygges til hjemmeplejen med kontor og omklædningsfaciliteter. Det bliver en lidt større opgave, og udover lidt småændringer i køkkenet, skal der males og gøres grundigt rent, oplyser Rasmus Bencard Hansen til Stevnsbladet.

Strøbyhjemmets nye ejer vil ikke rive bygningen ned. I stueetagen flytter hjemmeplejepersonale fra Stevns Kommune snart ind, mens de seks lejligheder på førstesalen skal sættes i stand og lejes ud til boligformål. Desuden er der to lejemål i den tilhørende portnerbolig. (Foto: Klaus Slavensky)

I alt bliver der ni lejemål, som udover lejemålet til Stevns Kommunes hjemmepleje tæller seks lejligheder på førstesalen i hovedbygningen og to lejligheder i portnerboligen, som alle skal udlejes til almindelig, privat beboelse. Som ovenfor nævnt er det ene lejemål allerede udlejet.

Lejlighederne er alle toværelses på 65 kvadratmeter med eget køkken og bad. Der er elevator til førstesalen og parkering tilknyttet, oplyser Rasmus Bencard Hansen, der også har andre lejemål i Stevns og Faxe kommuner.

Desuden er der kælderen, som på sigt kan blive gjort klar til for eksempel kontor eller foreninger, hvis nogle viser interesse.

– Det er en god, solid bygning med røde mursten og den er nem at gå til. Fra lejlighederne er der en fantastisk udsigt ned til Ådalen, og så har den en rigtig god beliggenhed, tæt på både Køge og Store Heddinge, siger Rasmus Bencard Hansen, som med et optimistisk bud håber at have alle lejemål, på nær kælderetagen, klar til udlejning ved årsskiftet.

Udover maling og rengøring, skal vinduerne skiftes ud, hvilket vil ske løbende, og på sigt skal der desuden etableres ny varmekilde.

Det var kommunalbestyrelsen, som i 2019 besluttede at sælge Strøbyhjemmet på grund af bygningens tilstand og fremtidige anvendelsesmuligheder.

Lige nu taber Stevns Kommune i omegnen af 500.000 kr. om året på bygningen i huslejetab samtidig med, at der er udgifter til den løbende drift på knap 350.000 kr.
rmh

Skriv en kommentar