(Last Updated On: 8. maj 2017)

Elever fra 6 C på Strøbyskolen vandt finalen i årets litteraturquiz, som stevnsskolerne arrangerer i samarbejde med bibliotekerne. (Foto: Klaus Slavensky)

Store Heddinge: Det var 6 C fra Strøbyskolen, der kunne hæve sejrstrofæet, da de her til formiddag vandt skolernes årlige LitteraturQuiz.

Viden og bøger

Siden 2008 har folkeskolerne på Stevns afholdt en årlig konkurrence for eleverne på 6. klassetrin. Først konkurrerer klasserne indbyrdes i spørgsmål med baggrund i specifikke bøger, forfattere eller emner. Vinderne fra de tre skoler går så videre i finalen, som fandt sted i Snurretoppen 8. maj.

Populært arrangement

Peter Steen Andersen, som er skolebibliotekar på Strøbyskolen var quizmaster:

– Vi har valgt 6. klasser , fordi eleverne stadig læser og låner bøger. Samtidig har de fået en god almen viden. Vi vil godt inspirere eleverne til at læse mere, fordi man får et bedre sprog af at læse, forklarer Peter Steen Andersen, der sammen med mediekonsulent Jørn Johansen står bag det populære arrangement.

Frokostbolle og film

Tre klasser dystede i finalen, og det blev tæt løb. Hotherskolen fik 15 point, Store Heddinge Skole nåede 16, men Strøbyskolen snuppede hele 19 point, og kunne vende hjem med diplom i glas og ramme samt usb-stik til hele klassen, der var anført af en stolt dansklærer, Siff Hansen.

Deres udsendte så ingen tabere, men alene glade finaledeltagere, der efter dysten fik sund frokost, og bagefter sluttede med at se filmen »Iqbal & superchippen«, som naturligvis har rod i børnelitteraturen.
sky

 

Skriv en kommentar