(Last Updated On: 3. maj 2022)

Storstilet unge-initiativ trak over 80 deltagere til sportslege i sandet. Og der afholdes igen en festlig dag den 4. juni i Rødvig.

AF Klaus Slavensky

Der blev kæmpet om finalepladser, men både Hellested Friskole og Stevns Friskole delte sejren. (Fotos: Klaus Slavensky)

Sport: Hvis det står til de unge arrangører fra Unges Aktive Fællesskab i Rødvig, så er det ikke sidste gang, at der arrangeres sportsstævne for de stevnske skoler på stranden i Rødvig.

Og det bakker flere lokale foreninger op om, tillige DGI, som støttede eventen økonomisk.

Gentages næste år

DMI meddelte fuld sol, 12 grader og let vind, da over 80 elever fra 7. og 8. klasser havde sat hinanden stævne på Rødvig Strand fredag den 29. april fra kl. 9-13.

De unge fra Unges Aktive Fællesskab i Rødvig stod bag initiativet. Fra venstre Amalie Lau, Peter Løje Poulsen og Line Arnkilde Hellstrøm.

– Vi startede i august sidste år med at holde møder, og afholdt en event i Sydstevnshallen under EM i håndbold og planlagde denne dag, fortæller Peter Løje Poulsen på 18 år.

Sammen med Amalie Lau fra Hellested Friskole og Line Arnkil Hellstrøm fra Store Heddinge Skole, begge 14 år, har han taget initiativ til denne Beach Event.

– Det handler om socialt fællesskab, og vi tog kontakt til DGI og lokale foreninger allerede i marts måned, og nu har vi en turnering i strandhåndbold, fodbold, volley og SUP, du ved Stand Up Paddle, forklarer Peter.

– Og det er gået så godt, at vi satser på at gentage det til næste år. Og så skal vi have flere skoler med, siger Amalie Lau.

Denne sidste hverdag i april var deltagere fra Stevns og Hellested friskoler.

Lokalt fællesskab

De unge har fået støtte fra bl.a. LimeLight BoardSport Club i Rødvig, Rødvig G&I og fra DGI.

-Vi synes, at det er rigtigt fedt at skolerne kommer og skaber et ungemiljø på stranden. Det bakker vi op, siger Maibrit Dessau, som er næstformand i LimeLight, og hun tilføjer:

– Der afholdes et åbent Beach Event lørdag den 4. juni kl. 12-17, og her er alle unge velkommen.

Camilla Brusvang fra DGI Storstrøm (tv) og Maibrit Dessau fra LimeLight BoardSport Club i Rødvig, støttede op om arrangementet.

DGI har i nogle år organiseret det som kaldes Unge i Landsbyklynger, og i efteråret 2021 så et nyt ungefællesskab dagens lys i Rødvig.

– Med hjælp fra Velux-Fonden har vi fået midler til at købe udstyr og støtte det nye ungefællesskab på Stevns, oplyser Camilla Brusvang fra DGI Storstrøm.

– Projektet går ud på, at engagerede unge bidrager til lokalsamfundet og etablerer fællesskab og trivsel for områdets unge, så vi styrker handlekraft, kompetencer, bevidsthed om egne ressourcer samt lokal stolthed for de unge, der deltager, forklarer Camilla Brusvang.

Indsatsen strækker sig over ca. 12 måneder, hvor en lokal tovholder og en DGI-konsulent samarbejder med både unge og lokale aktører.

Hvem vandt?

De mange unge fik en skøn dag, hvor hygge, boldkampe og SUP-træning samt badeture blev nydt.

De idrætsmæssige præstationer? Jo, dem deltes Stevns Friskole og Hellested Friskole sportsligt om. Stevns friskole vandt beachfodbold-finalen for både drenge og piger. Og Hellested Friskole vandt turneringen i beachhåndbold for piger og drenge.

Skriv en kommentar