(Last Updated On: 1. februar 2022)

Det er gået stærkt for Jeanette Hampen, der startede butik for et halvt år siden.

Det er her på Nytorv 1, at Jeanette Hampen åbner børnetøjsforretningen “Mom and Me” den 12. februar. (Foto: Klaus Slavensky)

Store Heddinge: Juni 2021 åbnede Jeanette Hampen døren til sin første forretning ”Tumlenærvær” med undertitlen: Sjov i børnehøjde.

Det gik godt, og nu flytter hun og butikken fra Algade 36 til Nytorv 1 i Store Heddinge og åbner lørdag den 12. februar.

Vigtige kurser om børn

”Tumlenærvær” bliver til ”Mom and Me”, og det er stadig forældre og børn som er i centrum.

Og selv om forretningen bugner af lækkert børnetøj, så er lokalerne til meget andet end børnemode i alderen nyfødt (50) til 12 år (152).

– Jeg har fra starten tilbudt forskellige aktiviteter og kurser til forældrene, fortæller Jeanette Hampen, der er uddannet social- og sundhedsassistent, og som ved siden af forretningstjansen, stadig tager en SOSU-tørn som aftenen.

Jeanette Hampen arrangerer også kurser og aktiviteter for forældre og børn i sin nye butik. (Foto: Klaus Slavensky)

– Jeg har allieret med bl.a. en jordemoder, en sundhedsplejerske og en sygeplejerske og lavet aktiviteter for gravide, men også forældre og børn. Det har været fødselsforberedelse, ammevejledning og førstehjælpskurser, for det er småt med sådant noget på fødegangene i dag, og mange er usikre på hvordan man forebygger små ulykker, tager sig af feberkramper og andet. Så jeg tilbyder også rytmikforløb og foredrag om små børns søvn, som optager mange nybagte forældre. Og noget så praktisk som rygbæring, hvordan fastvikler man sit barn, så luftvejen er fri, forklarer Jeanette Hampen, der også kan tilbyde lidt at drikke og spise undervejs.

– Jeg har nogle gange arrangeret tapasaftener for mødre, så de kan blive lidt forkælet, siger hun.

Tøjtilbud på åbningsdag

Men det er først og fremmest en børnetøjsbutik, som der har været efterspørgsel på efter forretningsguruen Bent Møller opgav at sælge tøj til de små søde.

Dengang håbede han, at der ville komme en som tog opgaven på sig, og en bedre ”afløser” kunne Stevns ikke få. Men hvor starte en butik?

– Jeg synes, at det kunne være sjovt at være med til at skabe min egen forretning. Både min far og min bror er selvstændige. Og så er jeg glad for det kreative, som ofte ses i børnetøj, oplyser Jeanette Hampen, der havde en butik i Karise et halvt års tid, før hun flyttede til Store Heddinge.

– Det blev børnetøj fordi jeg har en datter på 3 år, og var på barsel i 2019, hvor der ikke var særlig meget hjælp af få, og man har behov for at komme ud til f.eks. en barsel-café og tale med andre mødre. Så derfor er min butik både et ’videnscenter’ og et sted med masser af dejligt tøj, siger hun.

Når den nye butik åbner lørdag den 12. februar, er det både med 15 procent på alle varer, med det kendte sortiment og med nye mærker som Hummel til børnene, og modebrandet Kaffe og Liberté til deres mødre.

– Jeg har ikke før haft dametøj, så det skal prøves, og til en god pris, så der kommer en masse lækre forårsvarer.

Så i fremtiden er der fortsat både børnetøj at få i Store Heddinge, plus en masse aktiviteter i tilskud om bl.a. babymassage, zoneterapi, hygge og samvær.

Selv er Jeanette Hampen medlem af en nyetableret gruppe for erhvervskvinder under Stevns Erhvervsråd, så der er både synergi og sikkert også mange nye idéer på vej til ”Mom and Me”.

Oversigt over kurser for forældre og børn kan ses på www.tumlenaervaer.dk.
sky

Skriv en kommentar