(Last Updated On: 7. juli 2020)

Medicingennemgang, compliancesamtaler, sundhedssamtaler mm. Få kompetent faglig rådgivning i trygge rammer på Stevns Apotek.

To af farmaceuterne på apoteket i Store Heddinge, Dragana Florikic (tv) og Dibe Chleih. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Store Heddinge: Apoteket er meget mere end salg af medicin, vitaminer og personlige plejeprodukter. Personalet bag salgsskranken er faguddannede farmaceuter og farmakonomer, som hver især har mange års lægemiddelfaglig uddannelse bag sig og som løbende bliver efteruddannet.

På apoteket i Store Heddinge – og efter aftale i Karise – tilbydes flere forskellige sundhedsydelser med faglig rådgivning, som alle foregår i trygge rammer i dertil indrettede rum.

– Vi tilbyder blandt andet sundhedssamtaler, medicinsamtaler og compliancesamtaler for kronikere samt TPI, der står for Tjek På Inhalator, oplyser apoteker Arjang Mehrdad.

– Vi blandet os ikke i sygdom, men vi er eksperter i lægemidler og vil meget gerne yde faglig rådgivning til vores kunder, forklarer apotekeren.

Mange døjer med medicinproblemer, fordi de ikke bruger deres medicin rigtigt, men apotekets generelle rådgivning og tilbud om forskellige sundhedsydelser kan hjælpe med eksempelvis at opleve færre bivirkninger og få en bedre effekt af medicinen.

– Ved en medicinsamtale for nydiagnosticerede kronikere taler vi første gang om reaktioner på medicinen, bivirkninger, hvad sker der, hvis man glemmer at tage medicinen osv. Anden samtale gennemføres cirka 14 dage senere, forklarer farmaceut på Stevns Apotek, Dibe Chleih.

– Compliancesamtaler er for dem, som har været i behandling i mindst et år, supplerer hendes kollega Dragana Florikic.

Compliance betyder efterlevelse, og en compliancesamtale tager afsæt i om, der er overensstemmelse mellem borgerens faktiske brug af medicinen og den ordinerede behandling.

Sundhedsydelserne har flere positive effekter, og ifølge Arjang Mehrdad har introduktionen af medicinsamtaler medført flere succesfulde behandlingsforløb.

Nogle sundhedsydelser som f.eks. TPI og medicinsamtaler er betalt via aftaler med staten, mens man selv betaler for ydelser som f.eks. medicingennemgang.

Udvalgte sundhedsydelser

Medicinsamtale og compliance samtale – gratis:

  • Her får du to samtaler af sammenlagt 20 minutters varighed med en farmaceut, der omhandler viden, vaner og vanskelige situationer i forhold til at tage medicin.
  • Målet med en medicinsamtale er, at du kommer godt i gang med din medicin og får viden om, hvordan din medicin virker samt mulige bivirkninger.
  • Udbydes til alle, der er nydiagnosticeret kroniker, og som inden for de seneste seks måneder er kommet i behandling med medicin og alle, der har haft en kronisk sygdom i over et år og har problemer med at tage deres medicin.

Tjek På Inhalation – gratis:

  • Ved et tjek af din inhalationsteknik får du styr på inhalationsteknik og undervisning i korrekt brug af inhalationsdevice.
  • For alle, der får inhalationsmedicin til behandling af astma eller kronisk obstruktive lungelidelse (KOL).

Medicingennemgang – egenbetaling:

  • Al din aktuelle medicin gennemgås her af en farmaceut. Sammen taler I om brug af din medicin, om evt. bivirkninger og andre problemer, du oplever med medicinen. Og du får hjælp til at løse problemerne.
  • En medicingennemgang kan være noget for dig, hvis du er usikker på din medicin og/eller hvis du bruger flere slags medicin hver dag.

Skriv en kommentar