(Last Updated On: 4. august 2021)

I august skal kommunalbestyrelsen tage stilling til opførelse af kæmpesommerhuse i Rødvig.
Udlejningshuse, der kan rumme op til 30 personer. Det bekymrer naturligvis de eventuelle naboer. Derfor har entreprenøren, Scanlux, forsikret, at husene ikke er beregnet til fester, men til familieferier, og at det vil være forbudt unge mennesker under 25 år at leje husene. Dette løfte er ukritisk blevet viderebragt af medierne og af udvalgsformanden i Stevns Kommune. Men det kan kun betragtes som tomme løfter.
Så store sommerhuse er oplagte til brug for studentergilder, runde fødselsdage, familiefester m.m. Og når først husene er lejet ud, er der ingen kontrol med, hvem der rykker ind, og hvad de laver.
Der er ingen der holder opsyn, der er ingen udlejer at henvende sig til, og det nytter ikke at snakke sig til rette med beboeren. Der kommer jo en ny i næste uge.
Så i stedet for entreprenørens gyldne løfter, vil jeg opfordre kommunalpolitikerne, til at høre hvilke erfaringer man har med Scanlux-kæmpesommerhuse i f.eks. Guldborgsund, Esbjerg og Kolding kommune.
Sommerhusene skal fuldt booket kunne rumme ca. 500 mennesker. Prøv lige at skaffe plads til dem på vores lille strand en sommerdag.

Carsten Wernersen
Havnelev Enghave 4

Skriv en kommentar