(Last Updated On: 14. november 2017)

Set med mine øjne var det en udfordring for Venstres tidligere bestyrelse at skelne mellem bestyrelsens opgaver og de folkevalgtes opgaver. Vælgerne har givet de folkevalgte mandat til at føre politikken og at tage de politiske beslutninger – ikke bestyrelsen. Og der bør ikke sidde en bestyrelse eller andre og trække i trådene bag politikerne. Det er kommunalpolitikerne, der har fået den opgave og som også skal stå på mål for resultaterne.

Jeg oplevede adskillige gange en bestyrelse og tidligere venstre politikere, der gerne ville styre, hvad jeg skulle mene. Er det at være egenrådig eller at være tro mod vælgerne?

Hvad angår Lars Løkke, havde han i en periode svært ved disponere sin repræsentationskonto og adskille den fra sin privatøkonomi. Det medførte en af de største kriser i Venstre. Dengang hørte jeg ingen kritik fra dig om min holdning. Jeg mente, at Lars Løkkes dispositioner var bekymrende for en statsminister. Det svarede jeg pressen i deres rundringning til landets venstre borgmestre.

Jeg sagde ordret: »Hvis det, som fremgår af pressen, er korrekt, så mener jeg, at Løkkes håndtering af repræsentationskontoen er kritisabel«.

Det mente jeg dengang, og det gør jeg fortsat.

Venligst
Mogens Haugaard Nielsen, Borgmester

 

Skriv en kommentar