(Last Updated On: 29. oktober 2019)

Jo – der skal køre tog på Stevns og i Fakse kommune – der skal ikke sættes busser ind i stedet.

Dit læserbrev skulle lige bundfælle sig, men det viser en total mangel på viden og respekt for de borgere, der er afhængige af offentlig transport i Stevns og Fakse kommune.

Østbanen er hovedpulsåren i den offentlige trafik, og det skal der ikke gambles ved med en ”smart i en fart”-udmelding.

Hastighed og driftsikkerhed er altafgørende for, at borgerne vælger den offentlige transport til.

Vores unge går på uddannelsesinstitutioner og pendlerne arbejder uden for Stevns og Fakse. De har ikke behov for længere rejsetid. De har behov for en hurtig, sikker og stabil drift.

Du går enegang i Region Sjælland og uden om borgmestrene i Stevns og Fakse, der tilhører dit eget parti. Hvis dit forslag var så visionært, så havde det klædt dig at sikre dig politisk opbakning til ”dit” projekt, inden du meldte det ud, men i stedet sætter du spørgsmålstegn ved Østbanens overlevelse.

Der sker markante serviceforringelser fra den 15. december for brugerne fra Stevns og Fakse kommune. De serviceforringelser kunne være undgået, såfremt Region Sjælland havde handlet i tide.

Viden om banens tekniske tilstand har været kendt i mere end 4 år. Det var første gang jeg hørte om udfordringen, og vi blev præsenteret for en plan for udskiftning af skinner på Østbanen.

Jens Stenbæk(V) tidligere Regionsrådsformand udtalte på et borgermøde i marts 2015 i Hårlevhallen: Østbanen skal ikke redde Høng – Tølløsebanen, der den gang var lukningstruet. Den gang var der politisk opbakning fra alle regionspolitikere og folketingspolitikere om sagen, de fandt en løsning og der blev lagt nye skinner.

Mit råd til dig: Erkend, at der også er behov for udvikling øst for Sydmotorvejen.

Støt op om den politiske udmelding som Regionsrådsformand Heino Knudsen kom med i forbindelse med efter et fællesmøde med Stevns og Fakse kommune om Østbanens fremtid med nye skinner.

Steen S. Hansen
Gruppeformand for Socialdemokratiet på Stevns

Skriv en kommentar