(Last Updated On: 23. marts 2021)

Kære alle 3

Tak for de første socialdemokratiske spins om borgerlig politik og valgforbund i Stevns.

Ved sidste kommunalvalg måtte vi se borgerlige stemmer gå til et ekstra mandat til Enhedslisten, men i år vil det blå valgforbund sikre, at en stemme på et borgerligt parti forbliver en borgerlig stemme, det synes vi i Venstre er den rigtige løsning.

Som følge af en fejlslagen udligningsreform, hvor blandt andet Vestegnskommuner blev tilgodeset i stor stil, blev Stevns og andre landkommuner efterladt som de store tabere. Selv Henning Urban var overrasket og udtalte i Dagbladet den 15. maj 2020, at han ikke forstod, hvordan udligningsreformen kunne ende med noget nært et stort rundt nul, efter endda først at have været en udgift i regeringens første udspil, men heller ikke han kunne få sin minister i tale trods flere invitationer.

Skatteforhøjelse er ikke en af Venstres livretter, men udligningsreformen efterlod os med et valg mellem mennesket eller systemet. Venstre valgte at investere i borgerne i Stevns, for vi kunne ikke forsvare at lægge stemmer til yderligere nedskæringer på adskillige kerneområder. Det står vi ved nu og efter valget, men vi er også indstillet på at arbejde for at nedsætte skatten igen, når der er økonomisk råderum til det, hvilket alle partier i budget 2020 har skrevet under på. Det vil det blå valgforbund også, så hvori ligger forskellen?

Venstre kan berolige borgerne i Stevns med, at borgmesteren Anette Mortensen har styr på økonomien og det tænker vi, at Socialdemokratiet må være enige i, ellers havde de vel ikke indgået budgetforlig med os.

På et punkt kan vi erklære os enige, nemlig at kommunalvalg 2021 ikke handler om blå eller rød blok, men om borgernær velfærd, børns vilkår og en tryg alderdom for alle borgere i Stevns. Det er en politik, som Venstre har stået i spidsen for de sidste tre år, med borgmester Anette Mortensen som en kompetent leder af kommunalbestyrelsen. Det har givet ro og det ser vi ingen grund til at ændre.

På vegne af Venstre Stevns
Karsten Skov
Bjarne Nielsen

Skriv en kommentar