(Last Updated On: 7. maj 2018)

Vi får jævnligt henvendelser fra lokale og besøgende med input og betragtninger, som vi bruger i arbejdet med klinten og verdensarven. Det er vi glade for, for med dialog kan vi sammen arbejde for det sted, som vi alle sammen går op i.

Området ved klinten bliver nøje gennemgået to gange årligt af sitemanageren og en natur- og miljømedarbejder i kommunen, både for at holde øje, have dialog og for at udvælge steder til rydning. Men vi er ofte i området og holder øje med både klintens tilstand og hvordan gæsterne opfører sig. Og der er noget at sætte ind på.

Derfor arbejder vi med tydeligere retningslinjer for opførsel langs klinten. Det er et langt, sejt træk. Skiltning gør det ikke alene, vi arbejder med mange måder at informere gæsterne på. En af dem er partnerprogrammet, hvor partnere er uddannede til at vejlede gæster.

Mht. de forskellige naturplejeindsatser langs Stevns Klint er de alle koordinerede og velovervejede. Det gælder også området på skreddet i Højerup, og de nævnte korbær holder vi øje med. Tilgængeligheden i og udsynet til og fra området er blevet væsentligt forbedret de senere år netop pga. af en nøje vurdering af plejetype og plejeniveau, for eksempel med gederne. Vi tager en ekstra tur ned og vurderer, om gæsterne stadig kan komme til, som vi ønsker.

En del af rydningen kan se tilfældig ud, men er planlagt, så området fremstår som den vilde natur, det er.

Med hensyn til afklippet kvas, der ligger to steder, har vi forsøgt at få det brændt af flere gange i løbet af afbrændingssæsonen. Det var dog for vådt. Så tog fuglene bunkerne i brug i til reder, og nu må vi vente til ynglesæsonen er overstået, før vi kan fjerne alt kvas. Vi ved godt, det ikke ser pænt ud og fremover fjerner vi kvaset efter beskæring i stedet for.

Alle er meget velkomne til at henvende sig om stort og småt, med gode ideer eller ønsker på: info@stevnsklint.org (Verdensarv Stevns) eller stevnsklint@stevns.dk (Stevns Kommune).

Med venlig hilsen
Verdensarv Stevns og Stevns Kommune

 

Skriv en kommentar