(Last Updated On: 3. maj 2022)

Kære Johnny,

Jeg kan godt forstå, at du tænker, at der kun bliver taget fly, hvis det er yderst nødvendigt. Det skulle man tro. Men sådan viser det sig altså desværre, at det ikke er, da et flertal tager flyet til næste møde uden anden grund, end at de foretrækker det. Og så er det faktisk inkl. en ekstra overnatning også for dem med fly, så det argument holder heller ikke.

Dermed ikke sagt, at jeg synes, at vi skal rutte med kommunens penge. Tværtimod foreslår jeg, at kommunerne samler sig om at bede KL flytte starttidspunktet for deres møder, således at vi alle (undtagen Bornholm) kan tage toget uden, at det medfører en ekstra overnatning.

Du rejser også en bekymring for et demokrati baseret på offentligt ansatte. Selvom en skævvridning af samfundet bestemt kan være en reel bekymring, så må man bare konstatere, at det ikke ligefrem er de offentligt ansatte, der skævvrider noget i netop Stevns’ kommunalbestyrelse, hvor ikke engang en fjerdedel er offentligt ansatte. Faktisk er der langt flere selvstændige – mere end en tredjedel – hvilket jo ellers ikke er repræsentativt for samfundet, hvis du synes, at det er en vigtig pointe.

Personligt mener jeg ikke, at ansættelsesforhold er særligt sigende for evnen eller lysten til at bestride et politisk hverv. Og så er det i øvrigt også svært for offentligt ansatte at tage af sted i arbejdstiden. Men om det er efter endt arbejdsdag onsdag, eller før arbejdsdagen begynder torsdag, gør nu ikke den store forskel – og heldigvis kan man arbejde i toget, og så endda med langt bedre forhold end i flyet.

Med venlig hilsen
Julie Hoff Sørensen
SF Stevns

Skriv en kommentar