(Last Updated On: 26. april 2018)

Jacob Widding Christophersen står her med sin flotte tagkonstruktion af en svendeprøve. Han er en af de unge, som sikrer Stevns i at toppe »Sjællandsmesterskabet« i at få unge til at søge håndværkervejen.

Stevns: Danmark mangler faglærte. Ifølge en analyse fra Dansk Arbejdsgiverforening får Danmark brug for 60.000 ekstra faglærte i 2025. Det er om blot syv år.

Stevns suverænt i top

Den politiske målsætning på Christiansborg er, at 25 pct. af en kommunes andel af unge, skal søge en erhvervsuddannelse efter 9. eller 10. klasse i 2020, og 30 pct. i 2025.

Men det ser ifølge en undersøgelse, som TV 2 Lorry har foretaget, skidt ud på Sjælland, hvor Rudersdal Kommune kun kan mønstre 4,1 pct. unge, som vil gå håndværkervejen.

Men Stevns Kommune ligger allerede nu suverænt i måltoppen med 28,8 pct. af kommunens andel af unge, der efter 9. eller 10. klasse, har søgt ind på en erhvervsuddannelse.

Jacob viser vejen

En af disse unge er Jacob Widding Christophersen, 23 år og bosat her på Stevns.

Han er netop udlært som tømrersvend i byggefirmaet Flemming Schrøder A/S i Store Heddinge. Planen er, at han indtil videre fortsætter i Stevnsfirmaet.

Men hvis tallene fra Dansk Arbejdsgiverforening holder, så vil der være bud efter Jacob og de 28,8 pct. andre unge stevnsboere i fremtiden, ikke alene på Stevns, men på hele Sjælland.

Tillykke med svendeprøven.

sky

 

Skriv en kommentar