(Last Updated On: 4. april 2022)

– Viden forholdt Folketinget

Det er efterhånden svært at bevare den gode tone og pulsen i ro i forhold til Lynetteholmen og dumpningen af slam i Køge Bugt. Skeletterne vælter jo ud af skabet i en lind strøm.

Den socialdemokratiske regerings ministre har virkelig gjort sig umage for at undlade at give Folketinget relevante oplysninger i forbindelse med vedtagelsen af et Danmarkshistoriens største anlægsprojekter den 4. juni sidste år. Allerede inden vedtagelsen fandt sted viser det sig, at den svenske miljøminister havde klaget over planerne om dumpning af slam i Køge Bugt – og endda gentaget det på et møde med sine danske ministerkolleger om netop det.

Den viden fik Folketinget ikke. De pågældende ministre mente tilsyneladende, at det ikke var nødvendigt for de folkevalgte lovgivere at vide, at nabolandet havde henvendt sig. Samtidig trådte man demokratiske høringsprocesser under fode, og ethvert problem og enhver kritik er blevet nedtonet, hånet og afproblematiseret.

Stevns Kommune skrev også til ministeren inden vedtagelsen, selvom vi ubegribeligt nok ikke var høringsberettigede og intet havde fået at vide. Heldigvis sørgede en vågen borger for, at vi opdagede planerne.

Man fristes til at sige: Hvad f….. foregår der?

Miljøminister Lea Wermelin kan ikke blive ved med at krybe uden om at udtale sig og forholde sig til sagen.

Line Krogh Lay
Kommunalbestyrelsesmedlem
Stevns Kommune og folketingskandidat i Storkreds Sjælland

Skriv en kommentar