(Last Updated On: 24. november 2020)

Eftermiddagscabaret med 2 x Allan og svenske viser på dansk

Allan Høier og Allan Thorsgaard med et par svenske originaler: Pripps Blå på dåse og Kalles Kaviar på tube. (Foto: Henrik Lauridsen)

Strøby Egede: Gør tanken om Vreeswijks viser og Bellmanns sange dig varm om hjertet? Så mød op i Fælleshuset ved Strøby Egede Bibliotek onsdag den 2. december mellem klokken 14-16. Her vil der nemlig være festligt besøg af sangeren Allan Høier og guitaristen Allan Thorsgaard, som fremfører en cabaret med kendte danske viser af netop Bellmann, Cornelis Vreeswijk samt Evert Taube.

Svenskerne har en lang tradition for at skrive og synge viser, som både er smukke, stemningsfulde og til tider erotiske, dramatiske og humoristiske. Og rigtig mange danskere elsker dem.

Denne eftermiddag besøger duoen Fælleshuset i Strøby Egede med et repertoire, der blandt andet består af ’Visen om de 18 svaner’, ’Deirdres samba’, ’Pigen i Havanna’ og ’Den første gang jeg så dig’. De fleste viser fremføres i danske oversættelser og enkelte fremføres på originalsproget.

Mellem viserne portrætteres i første halvleg de store visedigtere og i anden del af arrangementet sætter duoen spot på det svenske folk og danskernes had/kærlighedsforhold til naboerne på den anden side af sundet.

Cabaretten ’Svenske skønheder’ er gratis, men man skal have billet for at få adgang. Billet kan hentes på Stevns Bibliotekernes hjemmeside stevnsbib.dk/arrangementer eller på et af de tre biblioteker i Store Heddinge, Hårlev eller Strøby Egede i den betjente åbningstid.

– Det er vigtigt at huske mundbind eller visir, som du skal bære indtil du har fundet din plads til arrangementet og sidder ned, oplyser bibliotekets personale.
rmh

Skriv en kommentar