(Last Updated On: 5. august 2021)

Musikalsk tidsrejse gennem middelalder, renæssance, barokken og nyere tid.

Kvartetten In Consort består af de fire blokfløjtespillere Dorte Lester, Gertie Johnsson, Pernille Ebert Spissky og Pernille Petersen.
(Foto: Thomas Schjødt Nielsen)

Musik: Traditionen tro danner den unikke kirkeruin i Højerup ramme for en sensommerkoncert.
Det sker den 10. august kl. 19:30, og denne gang med Blokfløjtekvartetten ”In consort”.

Enighed og harmoni

Kvartetten spiller først og fremmest musik fra renæssancen og barokken, men krydrer desuden koncerterne med musik fra vor tid.
In Consort er en gammel engelsk betegnelse for at følges ad i enighed og harmoni. Og det er hvad de fire musikere ønsker, at forene deres vidt forskellige musikalske ståsteder i både det danske og det udenlandske musikliv. Det gør de med blokfløjterne, som er kopier af originalinstrumenter, så der er er lagt op til en spændende og sprudlende koncert.
Pladeudgivelse på vej
Ved koncerten bliver der spillet værker af bl.a. Telemann og J. S. Bach og værker komponeret til kvartetten.
Det kunne være af bl.a. Gertie Johnsson, idet hun er anført som komponist til flere numre på kvartettens kommende cd, der er planlagt til udgivelse i september i år.
Albummet hedder ”Full Circle” og udgives på det stevnske musikforlag Helikon, der ejes af Jesper Jørgensen. Samme Jesper Jørgensen indleder i øvrigt koncerten med ”Højeruplundfanfaren” på parforcehorn.

Koncerten er gratis – Men kræver tilmelding

Der er gratis adgang til koncerten, men efter koncerten i kirken er der kaffebord mod betaling på Traktørstedet Højeruplund, hvor der fortsættes med musik og fællessang.
På grund af coronarestriktioner skal der reservere plads til kirken ved at sende en mail til formand@hb39.dk, man kan også ringe til Selskabets formand Jens Carl Jørgensen på telefon 2893 5535.

Skriv en kommentar