(Last Updated On: 11. oktober 2016)

Laurits Holm og Pelle-Oskar Lambertsen tangerede begge klubrekorden på 21 kilometer og 200 meter. (Privatfotos)

STORE HEDDINGE: Den Store Svømmedag, der hvert år bliver afholdt denne første søndag i oktober i forskellige svømmehaller rundt om i Danmark, er arrangeret af Dansk Svømmeunion, Børnehjertefonden og HI i samarbejde med de lokale svømmeklubber og –haller. I år var det deltagelse fra 43 klubber og haller, heriblandt SHS-Stevns og Stevnsbadet.

Stævnet er for børn, unge og ældre, og i Stevnsbadet var den yngste deltager på dagen bare to år gammel og de ældste over 70 år.

Nogle deltagere svømmer for motionens skyld, nogle for hyggens skyld og andre for konkurrencens skyld – der er nemlig pengepræmier på spil for arrangementsstedet.

I Top 10
I SHS-Stevns forløb dagen lige så godt og hyggeligt, som alle de andre gange svømmeklubben har deltaget. Der deltog i år knapt så mange som sidste år, men 263 svømmere mødte op i løbet af dagen og svømmede tilsammen 324.650 meter, hvilket var rigtig flot og bragte SHS-Stevns ind i Top 10 på landsplan.

For dem, som til daglig ikke dyrker svømning på konkurrenceplan, blev der denne dag bidraget med alt lige fra 50 meter til over 4000 meter.

Svømmeklubbens konkurrenceafdeling deltog hele dagen.

Bedste resultat for de kvindelige konkurrencesvømmere fik Anne Holm med 15.800 meter.

Blandt de unge mænd kæmpede Laurits Holm og Pelle-Oskar Lambertsen en brav kamp for at slå klubrekorden. De leverede en utrolig flot indsats og svømmede hver især 21 kilometer og 200 meter, hvilket ikke slog, men tangerede, Niels Grimstrups klubrekord på samme antal meter.

Hos talentsvømmerne svømmede Nicole Xu og Frida Søltoft Christensen sig til hver 5000 meter, og på drengesiden var det Magnus Hansen og Patrick Friward, der lagde sig i spidsen med hver 7400 meter.

– Tak til alle de unge mennesker i Konkurrenceafdelingen. Tak til alle jer, der har hjulpet os med at svømme, tælle, uddele frugt og meget andet, så vi nåede årets fine resultat i SHS-Stevns. Og tak til Rema1000 i Strøby Egede, der sponsorerede frugt til alle deltagere, lyder det fra svømmeklubbens ledelse.

Næste års »Den Store Svømmedag« bliver afholdt i Stevnsbadet søndag den 1. oktober 2017.

 

Skriv en kommentar