(Last Updated On: 12. juli 2022)

Ejendomschef Tonny Nielsen lader her den ene af Horisontens to nye minibusser op med strøm – det foregår på nordsiden af Pakhuset i Grømvolds gård. (Foto: Henrik Fisker)

Af Henrik Fisker

Store Heddinge: Mens diskussionen om behovet for flere ladestandere til elbiler ruller videre, har Horisonten – institutionen med botilbud og uddannelse for unge med særlige behov – næsten ubemærket givet sit bidrag til den grønne omstilling.

Efter en beslutning i bestyrelsen er institutionen gået i gang med at udskifte sin vognpark til elbiler og har senest anskaffet to minibusser bl.a. til transport af elever. I den forbindelse har Horisonten nu fået hele syv ladestandere på fire adresser i og ved Store Heddinge.

– Men da vi ikke selv skal bruge ladestanderne hele tiden, stiller vi dem nu til rådighed for andre, der kører elbiler. Man skal blot have en app efter eget valg på sin telefon. Den aktiverer man, inden man begynder at tanke op, og så klarer man betalingen på den måde, siger Horisontens forstander Claus Storm.

De syv ladestandere fordeler sig med tre placeret foran Slottet, som er Horisontens navn for den gamle stationsbygning i Store Heddinge, to på den nordlige gavl af Pakhuset i Grønvolds går, en ved Palæet i Østergade 18, mens den sidste sidder på Godset, der er navnet på Horisontens botilbud på Korsnæbsvej.

I forvejen står der to kommunale ladestandere på Nytorv. Med seks nye ladestandere i selve Store Heddinge er byens samlede kapacitet af ladestandere med offentlig adgang dermed firedoblet, som bestyrelsesformand for Horisonten Mette Krogh Olsen konstaterer.

Skriv en kommentar