(Last Updated On: 8. august 2021)

Store Heddinge Boldklub kunne fejre 100-års jubilæet med stadionrekord, idet over 850 tilskuere var mødt op til show-kampen mellem DBU’s Oldboys-landshold og et sammensat SB-hold

Af Klaus Slavensky

 

DBU’s Oldboyshold var ikke kommet for at tabe. Her infight mellem SB’s Jan Nissen og DBU’s Stig Tøfting. (Foto: Kenn Thomsen)

Sport: Lad os afsløre det med det samme: De tidligere, men stadig rutinerede, danske landsholdsspillere vandt 7-0 over et dedikeret lokalt jubilæumshold.
Men trods nederlaget havde både de stevnske spillere og publikum en unik oplevelse og en underholdende aften.
Og ganske vigtigt: Aftenens kamp tiltrak så mange gæster, at der med 852 tilskuere blev sat stadion-rekord for Store Heddinge Boldklub!

Underholdende kamp

Vejrguderne var med alle, sol, let brise, duft af popcorn og humle fik en hygge stemning til at lægge sig over Store Heddinges boldbaner, men hvis der findes en fodboldgud, så blæste hun energien i DBU-holdets retning.
Med selveste Sepp Piontek på sidelinjen, kunne DBU-folkene se Oldboysholdet først gå til halvleg med føringen 1-0, og siden trumfe yderligere seks mål i SB-nettet efter pausen.
De stevnske spillere matchede fint tempoet hos de aldrende forhenværende landsholdsspillere, men trods stor energi og gå-på-mod måtte de give op overfor modpartens taktiske erfaringer og præcise afleveringer.
Oldboysholdets alderspræsident, Stig Tøfting, viste god form, og var en forrygende boldlæser- og afleverer, men det var de yngre kræfter som bl.a. Jeppe Curth, Martin Vingaard, Søren Larsen og Daniel Jensen der tog slæbet, og også blev belønnet som DBU’s målscorere.

De to holdanføreres vurdering

Efter kampen talte Stevnsbladets udsendte med de to holds anførere.
– Jeg synes, at det var en fin kamp, lød det fra Michael Gravgaard, der sluttede sin internationale karriere i den franske klub FC Nantes.
– SB var i god form, og vi måtte arbejde for sejren. Vi er jo begge sammensatte hold, som ikke spiller sammen til daglig, men SB gav os udfordringer hele tiden. Vi spiller cirka 5-6 gange om året, og vi fik slet ikke spillet sidste år, så det er dejligt at være på banen igen, sagde Michael Gravgaard, der var kendt for sine luftdueller og præcise hovedstød, som man også fik et par prøver på i ”århundredes kamp” på Store Heddinge Stadion.
SB’s anfører Tobias Frimann havde stadig svedperler på panden da kampen var afsluttet.
– Det er altid trist at tabe, men det var jo en venskabskamp, og det var rigtigt sjovt at prøve, siger han med et stort smil.
– Tempoet var til tider højt, især i anden halvleg, og oldboys-spillernes rutine var nok bedre, de spillede i perioder bare rundt mellem os. Men det var dejligt at være med, og det var jo bare for sjovt, konstaterede Tobias Frimann, før han blev omringet af klubkammerater, familie og fans.


Anfører DBU, Michael Gravgaard (øverst) og anfører SB, Tobias Frimann (Fotos: Klaus Slavensky)

Stor fest næste weekend

100-års jubilæet fortsætter næste weekend, den 14.-15. august, med et brag af en jubilæumsfest i klubbens lokaler og på banerne.
Der vil være musik, marked, dans, madboder og kolde drikke. Lørdag kl. 10 står DJ Emil for åbningsfanfaren, og kl. 10:30 optræder skuespiller, sanger og danser Silas Holst, som er kendt fra bl.a. musicals og ”Vild med dans”.
Kl. 15 kommer Peter Philipsen med sit Kim Larsen Jam, og kl. 20 er Odense-bandet Greatest Hits på scenen.
Om søndagen er DJ Emil igen fast musikleverandør, og kl. 10.30-11.30  er der Pilates/Strong med Tamara fra Fit og Sund, samtidig med at Cirkus Bella Donna underholder, og ind imellem kommer der besøg af en ballonmand og fra 10:30-16 er der ”Scenen er din”, hvor alt kan ske.
Billetter sælges i forsalg på Billeto.dk, men kan også købes på dagen i indgangen. Voksne fra 200 kr. Børn fra 150 kr., mod et tillæg på 50 kr. per billet.

 

Skriv en kommentar