(Last Updated On: 30. oktober 2014)

LaeserneSkriverAf Niels Andersen
Strandsparksvej 7, Strøby Egede

Når man engang imellem får en meget positiv oplevelse, vil man selvfølgelig gerne dele den med andre, så derfor dette læserbrev.
Fredag den 24. oktober var jeg, grundet en nær slægtnings eventuelt kommende placering på plejehjemmet Egehaven, der er beliggende i Strøby Egede, inviteret til at aflægge hjemmet et besøg.
Jeg ankom ved 18-tiden, og vel modtaget af en smilende plejer, mødte jeg en tidligere kær arbejdskollega, der var beboer på Egehaven. Han inviterede mig til at bese hans dejlige to værelses hyggelige bolig, med et meget stort badeværelse og en udgang til egen terrasse, hvor han ugenert kunne nyde sol og frisk luft om foråret og sommeren.
Efter vi havde talt gamle minder, og han havde rost personalet for dets utrolige hjælpsomhed og store dygtige arbejde i hverdagen, der resulterede i den gode ånd, der herskede på hjemmet, blev jeg vist ned til en fredagsbar. Baren var indrettet og blev betjent af de frivillige, ubetalte hjælpere fra Støtteforeningen.
I baren sad omkring 25 beboere, nogle havde taget slægtninge, der var på besøg, med, og alle fik lidt godt at drikke, alt var gratis, og beboerne hyggede sig meget og nød den gode stemning, den fine opdækning og den dæmpede musik, der fik nogle af de ældre på dansegulvet, under Støtteforeningens beskyttende vinger.
Danselysten var særligt stor, da B.B. danseskole under aftensmaden havde givet en flot opvisning på alle Egehavens 4 afdelinger.
Fredagsbaren bliver vel etableret cirka en gang hver anden måned af Egehavens Støtteforening, som også gennem mange andre aktiviteter året igennem, sørger for at give beboerne mange oplevelser og social trivsel i dagligdagen.
Med hensyn til omkostninger ved at holde fester, ture, fredagsbar, vild med dans osv. oplyste formanden mig om, at mange af nærområdets forretninger var sponsorer til foreningens arbejde, i sandhed en smuk gerning.
Efter et par timers ophold forlod jeg Egehaven, fuld af tak til stedets beboere, de ansatte medarbejdere og de frivillige hjælpere fra Støtteforeningen. Jeg er fuld af beundring og glæde over den positive oplevelse, I gav mig en almindelig fredag aften.

Skriv en kommentar