(Last Updated On: 21. december 2017)

Udtryksfuldt mimik, når Paolo Nami skriver et brev på 15 forskellige måder. (Foto: Cinzia Campana)

Store Heddinge: Der kommer en mimiker til byen. Det er Paolo Nani, som i 25 år har rejst verden rundt med stykket »Brevet«.

Alene på scenen, ikke et ord, samme historie om en mand, der skriver et brev, 15 gange.

Alle forstår mimik

Scenekunst uden ord. Lyder det kedeligt? Så tro om. Mimisk teater er morskabsteater af stort format.

Denne kunst ses sjældent, så det er en præstation af Stevns teaterforening at skaffe denne formidable skuespiller, der med mimik og gestik, men uden talesprog udtrykker handlinger og sindsstemninger.

Vi kender det fra f.eks. pantomimeforestillingen i Tivoli, hvor Price-brødrenes forfader, Johan Adolph Price, allerede i 1800-tallet var pjerrot.

Store klassiske mimikernavne er Marcel Marceau, Jacques Tati, Dario Fo, Buster Keaton, Harpo Marx og selveste Charlie Chaplin.

25 år med »Brevet«

Paolo Nani har spillet hos Stevns Teaterforening adskillige gange med sin rablende komik: Kunsten at dø, Jekyl og Hyde, Små Katastrofer.

Og han har også spillet »Brevet« på Stevns for 14 år siden. Stykket kan fejre 25 års jubilæum.

Teaterforeningen har valgt at bidrage til fejringen af den jubilerende forestilling ved igen at invitere den til Stevns.

– Paolo Nanis »Brevet« er i særklasse, når det handler om komik, siger formand Leif Sinius.

– Det er svært at sætte fingeren præcist og sige, hvad der gør det, men Paolo evner at ramme melankolien, medfølelsen, ja, fortvivlelsen midt i det helt grinagtige. For mig er det et mysterium, hvordan han fanger en dybere mening i galskaben. Måske det, der afslører, at vi har med en ægte kunstner at gøre, slutter Leif Sinius.

God start på 2018

Den enkle handling med manden, der skriver et brev, spilles i forfra, bagfra, beruset, som western, som horrorfilm, med hænder, uden hænder, som cirkuskunstner, som stumfilm, og meget mere.

»Brevet« er en af de forestillinger, der oftest har spillet på internationale scener. Den er blevet hædret med prestigefyldte priser og udråbt til at være »Kult” og “Klassik” af den internationale presse. Brevet har spillet mere end 1.200 gange i 37 lande.

Nu er chancen der for at se eller gense Paolo Nani Teater, tirsdag den 9. januar 2018 kl. 20 i Snurretoppen i Store Heddinge.

Medlemsmøde med Tapas

Stevns Teaterforening inviterer til medlemsmøde i forbindelse med »Brevet.«

Der lægges op til en samtale om teater. Ideer, tanker og ønsker for teaterforeningen fremtidige virke vil blive vendt.

Før mødet kan man spise tapas for 75 kr. i Snurretoppens foyér kl. 18.

Billetter og tapastallerken kan bestilles på www.stevns-teater.dk.
sky

 

Skriv en kommentar