(Last Updated On: 15. januar 2020)

Store Heddinge: Kulturloftets første udstilling i 2020 er med Miriam Reiner, hvis metier først og fremmest er tegning som kunstnerisk udtryk.

Fortællingen er det centrale, når Miriam Reiner søger sit udtryk i en ofte stiligt ornamenteret detaljerigdom, hvad enten hun udtrykker sig med akvarel, tuschtegning eller blandformer. Hendes fine, organiske streger slynger sig og fremtryller et helt særligt univers, oftest med mange elementer fra så forskellige steder som urskove, storbyer eller måske et fremtidsscenarie, befolket af dyr, planter og mennesker, især kvindefigurer. Oftest tegnet med få millimetertynde fineliner penne, andre gange med en gammeldags metalpen med træskaft eller med blyant.

Indimellem følger der en tekst med billedet. Om det er ordene eller billedet, der kom først, er umuligt at vide, oftest er det et samspil.

– Alle mine billeder er eksperimenter, siger Miriam Reiner og fortsætter:

– Jeg drømmer meget, og indimellem tager jeg elementer fra mine drømme og sætter ind i tankerækker, jeg har i vågen tilstand. Det sansede betyder også meget for mig; ind imellem mere end det reelt oplevede, og det kan jeg udtrykke i mine billeder eller installationer, ofte bedre end med ord.

Hendes motivverden er i bund og grund poetisk, ofte med anstrøg af følelsesstrømninger og med kulturspor og symboler iboende, enten fuldt synlige eller gemt væk, hvor man først opdager dem efter at have set længe på værket.

Kom selv og gå på opdagelse i hendes billeder, som udstilles i galleriet på første sal over biblioteket i Store Heddinge på Kirketorvet 2.

Udstillingen åbnes med fernisering lørdag den 18. januar kl. 11.00 og kan herefter ses i bibliotekets åbningstid indtil den 15. februar 2020.

Skriv en kommentar