(Last Updated On: 14. maj 2019)

Værftsejer Jens Vorsholt Rolighed og husbådejer Theis Midé Erichsen foran det mere end 90 år gamle skib Kolmar. (Fotos: Rikke Michael Hansen)

Rødvig: Den seneste måned har man hver mandag aften på TV2 kunne følge med Mikkel Beha Erichsen og hans familie, som denne gang har sat kursen mod Norges fjorde i programmerne ”Kurs mod nord”.

Familien er vendt hjem fra deres arktiske eventyr mod nord, og mellemste søn og styrmand, Theis Midé Erichsen, har netop lagt til ved havnen i Rødvig; ikke med ekspeditionsfartøjet men med sin egen husbåd, Kolmar af Stavoren.

Mandag eftermiddag kom båden i dok hos Rødvig Skibs- og Bådebyggeri, som den næste uges tid skal foretage vedligehold på det gamle skib.

– Kolmar er fra 1928, og blev bygget i Holland. Skibet er 22 meter lang og vejer i omegnen af 85 tons, fortæller Theis Midé Erichsen, da Stevnsbladet mandag eftermiddag møder ham og ejer af Rødvig Skibs- og Bådebyggeri, Jens Vorsholt Rolighed ved havnen i Rødvig.

– Skibet skal renses og smøres, og der er ikke mange beddinger, der kan tage en båd af den størrelse, siger Theis Midé Erichsen, der de seneste to år har boet på det gamle skib, som normalt ligger til kaj i København.

Jens Vorsholt Rolighed bekræfter, at Rødvig Skibs- og Bådebyggeri er et af få værfter i Danmark, som kan tage de helt store både ind.

– Vi kan tage både op til 100 tons, oplyser værftsejeren.

Den næste uges tid får han og værftets ansatte travlt med at ordne Kolmar:

– Vi skal foretage det, man kalder en hedvandsrensning og en bundsmøring af skibet. Vi har travlt i øjeblikket, og jeg håber, at vi får skibet klar i løbet af den næste uges tid, siger Jens Vorsholt Rolighed.
rmh

Skriv en kommentar