(Last Updated On: 27. juli 2018)

Det er hvad den kommende sæson 2018-19 for Stevns Teaterforening vil byde på

Sukker – seks skuespillere og dansere, historiske kort og flydende oceaner fylder rummet. Klassisk musik blandet med afro-caribiske rytmer sender os af sted på trekantsruten: Danmark – Afrika – Vestindien. Et kapitel i Danmarkshistorien… (Pressefoto)

Stevns: Til generalforsamlingen den 4. september vil Leif Sinius – som han allerede bebudede sidste år – takke af som formand for Stevns Teaterforening.

Elleve sæsoner har han stået i spidsen for den kulturelle forening, som hvert år sørger for at få forestillinger fra de professionelle teatre til Stevns.

– Jeg er blevet lidt mæt af alle de administrative opgaver med at forhandle kontrakter, opdatere hjemmesiden med mere, forklarer Leif Sinius, som dog gerne vil fortsætte som suppleant i bestyrelsen og gerne også som scenemester. For det er især de mange praktiske opgaver, der er forbundet med den enkelte forestilling, når den skal spille, der interesserer ham.

I første omgang melder Leif Sinius’ hustru, Lene Vestergård, sig gerne som afløser for sin mand.

– Men maksimalt for to år, så skal foreningen have en ny formand, understreger Lene Vestergård.

Begge er nemlig enige om, at der skal ske et generationsskifte i foreningen.

– Vi har ikke været i stand til at ændre tilskuertallet. Det skal der andre til. Og heldigvis fik vi sidste år to yngre kvinder i bestyrelsen, Cecilie og Pernille. De har mange nye idéer og er allerede begyndt at tage over på nogle af opgaverne, så det er med roligt hjerte, at jeg træder af, siger Leif Sinius.

Evigt liv, skilsmisse og sukker

Carl von Cosel blev fængslet for at have forstyrret gravfreden, men der rejste sig en folkelig bølge af sympati for den excentriske videnskabsmand, der ikke lod sin kærlighed begrænse af døden. Vanvittig, eller bare vanvittigt forelsket? (Pressefoto)

Programmet for den kommende sæson fører tilskueren vidt omkring, både følelsesmæssigt og i tiden: Tilbage til 1700-tallet og opstand på St. Croix i stykket »Sukker« til de unge kvinder anno 2017 og deres selvoptagethed i forestillingen »Hvorfor snakker vi ikke om mig?«. »Kurt & Kirsten« er både en tragedie og en komedie om livslang kærlighed og skilsmisse, mens umulig kærlighed får Doktor Carl von Cosel sendt ud på en jagt efter det evige liv og udødelighed gennem videnskaben. Ina-Miriam Rosenbaum er tilbage med endnu en politisk dokumentar »CoryDong« om salget af statens Dong-aktier til amerikanske Goldman Sachs, mens Copenhagen Phil spiller tre klassiske værker med inspiration af Mozart.

Sæsonen skydes i gang med et brag: Nemlig i Boesdal Kalkbrud, hvor en ny opsætning og et nyt verdensarvsinstrument af den musikdramatiske forestilling Klint fra 2016 – »Klint2 – Lyden af verdensarv«, hedder det – indtager pyramiden i fire dage.
rmh

Teatersæsonen 2018/19

KLINT 2 – Lyden af en Verdensarv

Ny opsætning af musikforestillingen Klint af Lene Vestergård og Birgit Løkke.

Et musikalsk drama om geologiens rytmer og toner: Dinosaurernes klage, havets brænding og katastrofens stilhed i Pyramidens katedral-akustik. Lag på lag af liv og død.

 • Den 23. til 26. august 2018 kl. 20.00
 • Pyramiden i Boesdal Kalkbrud
 • Særskilt billetsalg

Til Glæden – historien om mig og min mormor

Musikteatret SAUM

En kærlighedserklæring til den danske sangskat. Om identitet, rødder og længslen efter fællesskab. Forestillingen er bygget over en række danske sange fra perioden 1850-1975. Musikken og fortællingen følges hånd i hånd.

 • Den 4. september 2018 kl. 20.00
 • Snurretoppen i Store Heddinge
 • Vises efter generalforsamlingen, som er kl. 19.00, også i Snurretoppen

Kurt & Kirsten

Spillet af Henrik Koefoed og Sonja Oppenhagen, Louise Schouw Teater

Tragedie og absurd komedie om kærlighed, skilsmisse – og om at opdage hinanden på ny. Kan man overhovedet forlade hinanden efter 30 års samliv? For det var, hvad Kirsten og Kurt lovede hinanden, da de blev gift for 30 år siden.

 • Den 2. oktober kl. 19.30
 • Snurretoppen i Store Heddinge

Sukker

Det Olske Orkester

30 år efter slaveriets ophævelse, kulminerer sult og fattigdom i Danmarks største arbejderopstand på St. Croix. Opstanden er forsvundet fra den danske historieskrivning. Glemt eller fortrængt?

 • Den 29. oktober 2018 kl. 19.30
 • Erikstruphallen, Store Heddinge Skole

Hvorfor snakker vi ikke om mig?

Flæs og Teatret ved Sorte Hest

Komiker- og skuespillerduoen Flæs skyder med skarpt, med en kærlig, ærlig og humoristisk kommentar til deres egen generations opførsel. “Hej mor, det´ mig. Kan jeg li´humus? Giv mig et kald” “Hej mor, det´mig. Hvordan laver man friskpresset appelsinjuice? Giv mig et kald” “Hej mor, det´ mig. Jeg ved ikke, hvad jeg skal kalde min førstefødte. Giv mig et kald”

 • Den 21. november 2018 kl. 19.30
 • Snurretoppen i Store Heddinge

Doktor Carl v. Cosels Hemmelige Liv

Limfjordsteatret

Holdet bag “Træt Lever og Tungt Hjerte” er tilbage med en musikalsk og grotesk fortælling fra virkeligheden om en umulig kærlighed, der er så stor, at den måske overvinder døden.

 • Den 16. januar 2019 kl. 19.30
 • Erikstruphallen, Store Heddinge Skole

Svend, Knud og Valdemar

Figaros

Et historisk, romantisk udstyrsstykke i fem changementer med indlagte sange. Vi følger en teatertrups forsøg på at opføre et stykke om slaget på Grathe Hede, hvor alt går galt, blandt andet fordi intrigerne mellem skuespillerne ikke kan skjules.

 • Den 18. februar 2019 kl. 19.30
 • Snurretoppen i Store Heddinge

Mozart og hans fans

Copenhagen Phil – hele Sjællands Symfoniorkester

Mozart har mange fans – også blandt komponistkolleger. Tjajkovskij og Richard Strauss er blandt dem, der blev inspireret af geniet fra Wien. Tre klassiske værker spilles: Tjajkovskijs orkestersuite nr. 4 Mozartiana, Strauss’ obokoncert og endelig Mozarts symfoni nr. 41, Jupiter.

 • Den 22. februar 2019 kl. 19.30
 • Hårlevhallen

Panic Day

Uppercut

Panic Day – dagen, hvor du skal nå det hele: Være en god søn, en endnu bedre mor, bestå din eksamen, blive månedens medarbejder, være din vens trofaste væbner, byens bedste elsker og verdens lykkeligste nyskilte – er du klar?

 • Den 13. marts 2019 kl. 19.30
 • Erikstruphallen, Store Heddinge Skole

CoryDONG – det bedste for Danmark

Off Off/Produktion

Skarp, satirisk dokumentar-forestilling om salget af DONG-aktier til Goldman Sachs. Var det det bedste for Danmark? Forestillingen går bag om hændelserne og dem, der var allertættest på beslutningen om at sælge til den amerikanske investeringsbank med det blakkede ry.

 • Den 29. april 2019 kl. 19.30
 • Snurretoppen i Store Heddinge

 

Skriv en kommentar