(Last Updated On: 16. december 2019)

Museum: Stevns har to positive relationer til de fem Julemærkehjem i Danmark, som modtager cirka 1.000 børn hvert år.

120 på fossiljagt

Den ene Stevns-relation på positivlisten er naturligvis den anerkendte kunstner tegner Per O. Jørgensen, der nu to gange har tegnet julemærket, senest årets flotte julemærkeark 2019.

Den anden er Østsjællands Museum, der har fået mulighed for at gøre julen lidt hyggeligere for børn på de tre sjællandske julemærkehjem.
Der har inviteret 120 julemærkebørn på en anderledes fossiljagt.

– Dagen er tilrettelagt på en måde så børnene helt naturligt ser sig selv i et større perspektiv, siger Carsten Niss, der står for skoletjenesten på Østsjællands Museum.

– Foruden en spændende, men dog kort undervisning, skal børnene besøge Geomuseum Faxe, undersøge fossiler og male kæmpe hajtænder, slutter Carsten Niss.

Unik oplevelse

Dagen handler både om læring, men måske i endnu højere grad om at, at styrke børnenes selvværd og fællesskab gennem samarbejde og succesoplevelser. Hvilket er i tråd med de kerneværdier som julemærkehjemmene dagligt arbejder for.

– Det er sjældent vi kommer ud på tur med vores julemærkebørn, økonomien er simpelthen ikke til det. Alene udgiften til transport, kan være for overvældende siger Birgitte Dybkjær, forstander på Julemærkehjemmet Kildemose og fortsætter:

– Vi er meget taknemmelige for projekter som dette, hvor der bliver tænkt på os. Det giver julemærkebørnene en unik oplevelse, som i den grad understøtter vores formål med børnenes ophold, siger hun.

Kulturland betaler

Midlerne til projektet stammer fra kulturprojektet Kulturland, et tre-årigt projekt i samarbejde med Kulturregion Storstrøm.

Kulturland arbejder for at åbne museerne op for borgere i sårbare situationer og er populært sagt: Kultur på recept.

De 120 julemærkebørn besøger Østsjællands Museum allerede i starten af det nye år og ser meget frem til en dag, hvor det er sjovt at blive klogere.
sky

Skriv en kommentar