(Last Updated On: 8. juni 2021)

– Fremfor kæmpesommerhuse og tivoliturisme

Scanlux har ansøgt Stevns kommune om tilladelse til at bygge 25 kæmpesommerhuse med op til 20 overnattende gæster. PMT-udvalget var nede for at besigtige området og kunne have talt med naboerne, Rødvig Camping og Grundejerforeningen Enghaven, men gjorde det ikke. Vi har nu sendt en appel til politikerne om at afvise Scanlux og kun tillade almindelige familiesommerhuse i området, så det ikke bliver til gene for naboerne og den omliggende natur.

Scanlux husene er møntet på mennesker, der ønsker sommerhusene som investeringsobjekt. De udlejes til familie- og firmafester og ferier for flere generationer og vennepar. Reelt er der tale om 25 selskabslokaler samlet på et sted. Selv om det juridisk er privatejede sommerhuse, er det i praksis et kæmpe feriecenter. Der tiltrækker turister, der ikke passer ind i det nuværende miljø. De kommer for at feste og ikke er interesseret i naturen for at få en god oplevelse. Det er korttidsturister, som ikke har interesse i at pleje det gode naboskab. Der vil være uro og larm fra mange mennesker, øget trafik og slid på området, lys- og støjforurening. Stranden vil hurtigt blive overbelastet. Og selv om husene ikke må udlejes til unge, er det noget, der let kan omgås. Desuden kan personer over 25 år være lige så støjende, når der festes.

Der har været mange naboklager over Scanlux’ sommerhuse andre steder i landet. Der har været rejst sager i Marielyst og Sønderborg kommuner om lovligheden af husene. Vi har ikke hørt en eneste nabo udtrykke tilfredshed med Scanlux husene. Vi appellerer til, at politikerne i Stevns kommune vil prioritere fred og ro, mennesker og natur i stedet for store investeringsobjekter og Tivoliturisme, som ikke kun vil være til gene for de nærmeste naboer, men også for Rødvigborgere, der enten bor i området eller på anden vis nyder freden i dette skønne naturområde.

Ingelise Nordenhof
Forkvinde for Grundejerforeningen Enghaven

Skriv en kommentar