(Last Updated On: 27. januar 2020)

Stevns Kommune støtter børns muligheder for at dyrke idræt. (Foto: Colourbox)

Fritid: Stevns Kommune giver alle børn og unge mulighed for et aktivt fritidsliv.

Derfor har Folkeoplysningsudvalget oprettet en pulje, hvor børn og unge bosiddende i Stevns Kommune kan søge om støtte til kontingent, sociale arrangementer og/eller nødvendigt udstyr til fritidsaktiviteter, hvis deres familie ikke selv har råd til at betale.

68 børn tilgodeset

Der er afsat 30.000 kr. i puljen i 2020 med 15.000 per halve år.

I 2019 var der ligeledes afsat 30.000 kr. til puljen, men grundet stor efterspørgsel tilførte Folkeoplysningsudvalget puljen yderligere kr. 30.000, hvorfor hele 68 børn fik glæde af puljen, oplyser Leder af Fritidsområdet, Yasmina Liv Zacares.

– Ud af de 68 ansøgninger, var 63 ansøgninger vedr. foreningskontingenter, og fem af ansøgningerne var i forbindelse med sociale arrangementer, forklarer Yasmina Zacares.

Max 800 kr. per sæson

Puljen for frikontingent yder kun støtte til aktiviteter der er tilknyttet godkendte folkeoplysende foreninger i Stevns Kommune.

Der ydes støtte med op til 70 pct. af udgifterne til kontingent, sociale arrangementer og udstyr, dog kan der maksimalt søges om 800 kr. pr. barn per sæson. En sæson går fra august til maj året efter.

– Man kan få tilskud én gang per sæson, men flere år i træk. I 2019 var der 19 gengangere fra 2018, fortæller Yasmina Zacares.

Mange kan søge

For at sikre at alle har en fair chance til at søge støtte, er puljen for frikontingent opdelt i to.

Puljen for frikontingent kan derfor søges løbende, og søges via ansøgningsblanketten på stevns.dk under Kultur & Fritid på kommunens hjemmeside www.stevns.dk

Første ansøgningsperiode er 1. januar–30. juni, og anden ansøgningsperiode er fra 1. juli -31. december. I samråd med forældre kan foreninger, lærere og andre myndige personer søge på barnets eller den unges vegne. Forældre kan også selv søge ind på puljen på barnets/den unges vegne.

Godt for børnene

Store Heddinge Boldklub er en af de idrætsforeninger, som har børn i klubben, som har haft gavn af kommunens støtteordning.

– Jeg synes, det er et rigtig godt tilbud kommunen har. Al sport er godt for børn, både sundhedsmæssigt og socialt, siger formanden for Store Heddinge Boldklub, Mikkel Hoffmann-Rasmussen, og fortsætter:

– Støtten kan f.eks. også gå til en vanskeligt stillede familie, hvor der simpelthen ikke er økonomi til at sende børnene til sport. Det er godt for barnet, men også for forældrene, som ikke skal sidde med dårlig samvittighed over ikke at kunne betale for barnets idrætsliv. Jeg er stolt over at bo i en kommune, som har fokus på motion og fællesskab for udsatte familier, slutter han.
sky

Skriv en kommentar