(Last Updated On: 20. oktober 2021)
Anette Mortensen (AM) og John Dalgaard Jensen (JDJ), begge Venstrekandidater til KV21, er så venlige at kommentere mine indlæg i Stevnsbladet.
Begge enige om, at det er helt fint, de ældre spises af med gammelt opvarmet mad, hvis bare der er næring i føden. Studier viser ca. 20% er underernærede på plejehjemmene.
JDJ skriver, ingen er tvunget til at spise maden. Er man plejehjemsbeboer, og ønsker frisklavet varm mad, forstås, kan man blot vælge dette. Hvor og hvordan man gør det, skriver de to kandidater ikke noget om. Jo, når vi engang får friplejehjem, så. JDJ taler med mange mennesker om, og besvarer selv, hvornår vi er ældre. JDJ er 62 år.
Ældreråd og Ældre Sagen anbefaler frisklavet mad tilbage på alle, gentager alle plejehjem. Og ønsker også benævnelsen ”Plejehjem”. Hvor ens hjem er et værested med selvbestemmelse, omsorg, respekt og værdighed, er centrale værdier. Et hjem er, hvor man får en værdig afslutning på livet, omgivet af sine kære.
Nuværende borgmester holder fast i, det nye kommunale Store Heddinge Plejecenter bliver bygget efter nye forskrifter, men fastholdes og drives som de øvrige i Stevns Kommune. Målet for Venstre er, at i fremtiden skal der bygges private Plejehjem med frisklavet mad hver dag. I de kommunale Plejecentre skal man leve af gammelt opvarmet mad. ”Forskellen er ens”. Det er da at være klar i spyttet.
Bjarne Hilmersson
Strandmældevej 2
Strøby Egede

Skriv en kommentar