(Last Updated On: 22. marts 2021)

Hårlev/Store Heddinge: Elever og ansatte på Store Heddinge Skole og Hotherskolen i Hårlev kan se frem til et bedre indeklima, når renoveringsarbejdet er overstået henholdsvis marts og december 2021. Det oplyser Stevns Kommune i en pressemeddelelse.

Flemming Petersen: Der er også andre, som ønsker flere skraldespande, og vi har et vist budget, og vi er ikke sindet til at øge det. (Foto: Nikolaj Andersen)

– Det er tiltrængt, at vi nu får løftet Hotherskolen og Store Heddinge Skole. Indeklima, velvære og læring hænger uløseligt sammen, så det glæder mig, at vi nu får løst en vigtig opgave for både børn og voksne, siger formand for Plan, Miljø og Teknik, Flemming Petersen (V).

Formanden for udvalget Plan, Miljø og Teknik, Flemming Petersen. (Arkivfoto)

De to projekter er allerede godt i gang.

I efteråret påbegyndte Stevns Kommune et større tagrenoveringsarbejde på Store Heddinge Skoles afdeling ’Birken’ og ’Pilen’. Arbejdet startede som følge af et påbud vedrørende indeklimaet, som var påvirket af træk og dårlig ventilation.

I forbindelse med tagrenoveringen får både ’Birken’ og ’Pilen’ renoveret og efterisoleret tagkonstruktionen, og alle ovenlys samt døre og vinduer bliver udskiftet, så det ikke trækker ind mere.

Desuden har de to bygninger fået installeret et nyt ventilationsanlæg, som skal sikre et godt indeklima for elever og ansatte, både hvad angår luftkvalitet samt temperaturstyring.

Den nye tagkonstruktion med nye sternbrædder og inddækninger, samt døre og vinduer, giver desuden ’Birken’ og ’Pilen’ et tiltrængt ansigtsløft set udefra.

På afdeling ’Egen’ monteres en fast, udvendig solafskærmning, som skal forhindre for stor varmebelastning i sommermånederne.

I Hårlev er Hotherskolens indskolings- og SFO-bygning ligeledes påvirket af et dårligt indeklima, som skyldes et utæt tag samt manglende ventilationsanlæg.

Fra marts til december bliver hele tagkonstruktionen udskiftet og et nyt ventilationsanlæg installeret. Der kommer nye lofter og belysning i alle lokaler, så bygningen får et meget mere behageligt indeklima både hvad angår lys, lyd og luftkvalitet.

Bygningen er forbundet til resten af skolen via en gammel, nedslidt glasmellemgang, som i samme ombæring rives ned og genopføres i en ny og større udgave, så der bliver plads til garderober for indskolings- og SFO-børn.

Skriv en kommentar