(Last Updated On: 16. maj 2019)

Bandet »Et Victum« fra Stevns Musikskole får lov til at optræde på en af Danmarks største scener. (Privatfoto)

 

Musik: „De flyvende Pink Ponyer” og „Et Victum” er de to, ganske forskellige, lokale bands, som får lov til at træde op på scenen i Tivoli lørdag 25. maj og søndag den 26. maj, når den gamle have åbner for musikskoler fra hele landet.

Musiktraditioner

Tivoli har siden den populære musikdirektør H. C. Lumbye stod i spidsen for musikken fra starten i 1843, altid været forbundet med musikalske toner.

For 30. år i træk optræder musikskolerne i Tivoli. Børn med basuner, tværfløjter og violiner, kreative komponister og kor fra musik- og kulturskoler rundt i hele Danmark mødes, for at give koncerter og opleve et musikalsk fællesskab på kryds og tværs til Musikskoledage i Tivoli.

5.000 børn og unge

Det er i år 30 år siden de første musikskolekoncerter kunne opleves i Tivoli.

Det første år var der 900 deltagere og de optrådte på tre scener i Tivoli. Formålet var at give de unge talenter og engagerede musikalsk interesserede en platform, hvor de kunne give prøver på deres talent og inspirere andre til at dyrke musik. I 2019 deltager mere end 5.000 børn og unge i Musikskoledagene i Tivoli.

Pop og soulmusik

Stevns musikskole har to bands med.

“Et Victum” som spiller pop og soulmusik spiller på Orangeriet kl. 16:30 lørdag den 25. maj.

Bandet som har både horngruppe og flere sangere har spillet sammen en del år, og har efterhånden fået opbygget et solidt blandet repertoire.

Samspil og folkemusik

“De Flyvende Pink Ponyer” spiller blandet folkemusik og har også skrevet egne numre.

Bandet er godt sammenspillet, og har bl.a. spillet på festivallen Musik over Præstø Fjord flere gange.

Ponyerne kan opleves på Orangeriet præcis kl. 12 om søndagen den 26. maj.

Stor opbakning

Deltagerantallet til Musikskolernes Dag har henover alle årene været stigende, og det trænede øre vil også kunne fornemme en højnelse af de musikalske udfoldelser, siger arrangørerne.

Hvis man opgør antallet af deltagere, der gennem de 30 år har bidraget musikalsk til musikskoledagene har der været et svimlende antal deltagere i årene 1990–2018; nemlig 101.800 deltagere. Erfaringen siger, at de musikalske dage i Tivoli ofte bliver overværet af omkring 50.000 publikummer fra ind- og udland.

– Det er en fantastisk oplevelse for eleverne at spille på scenerne i Tivoli og det giver dem en masse inspiration at gå rundt og høre de andre bands, siger musikskoleleder Søren Dahl-Pedersen fra Stevns.

sky

 

Skriv en kommentar