(Last Updated On: 17. januar 2022)

Stevns: Der er ved at være en tradition, når SydkystDanmarks hvert år hylder de gode turismeinitiativer og passionerede ildsjæle på Sydsjælland og Møn. Det sker ved den årlige Nytårskonference, hvor de to priser: ’ Bedste Turismeinitiativ’ og ’ SydkystDanmarks Ildsjæl’, uddeles.

Også denne gang har Stevns kandidater med blandt de nominerede, og det endda i begge kategorier.

Rødvig Ferieby udvider

Skovhuset blev bygget i 2021 og er et lavenergihus med solcelletag og varmepumper. (Foto: Rødvig Ferieby)

For at komme i betragtning til prisen som Bedste Turismeinitiativ er det et krav, at man som virksomhed, organisation eller forening har sat initiativer i søen, der har skabt vækst og positiv omtale for destinationens turismeindustri.

Det har lige hvad Rødvig Ferieby har gjort. Først slog ejerne Mette og Claus Høgenhaug dørene op til det energirigtige byggeri ’Skovhuset’ målrettet særligt cykelturisterne langs Stevns Klint, og så kastede de sammen med en investor et større millionbeløb efter mere jord. Planen er at udvide med 50 helårshuse, så der frem mod 2030 er 380 sengepladser i feriebyen. Dermed bliver Rødvig Ferieby afgørende for ambitionen om at udvide sæsonen og få flere flerdagesturister til området i de kommende år. Og derfor er Rødvig Ferie blandt de nominerede til Bedste Turismeinitiativ 2021.

Øvrige nominerede er bl.a. Feddet Strand Resort og Bed and Boats i Kalvehave havn, der ligesom Rødvig Ferieby har overnatningssteder, og det er ikke tilfældigt, bemærker Martin HH Bender. Han er direktør i Destination SydkystDanmark og en del af den jury, der skal tage stilling til, hvem der skal løbe med den ærefulde titel.

– Om små syv år står Femern-forbindelsen klar, og så finder langt flere tyskere og sydeuropæere vej her til Sydsjælland og Møn. De får brug for en seng at sove i, og det er dét, mange af vores lokale turistvirksomheder er begyndt at ruste sig til. Det er uhyre vigtigt, at vi kommer ud af starthullerne allerede nu, så turisterne også vælger os fremadrettet. Derfor hylder vi særligt de mange visionære og investeringsvillige overnatningssteder i år, siger direktøren.

Endelig er Holmegaard Værk nomineret for deres udstilling ’SOLO’ i samarbejde med Jim Lyngvild.

Kokoncert satte Stevns på verdenskortet

Jacob Shaw er blandt de nominerede til SydkystDanmarks Ildsjælepris. (Pressefoto: SydkystDanmark)

Destinationens lokale ildsjæle hyldes også, og blandt de nominerede er i år grundlæggeren af Scandinavian Cello School, Jacob Shaw, der sidste år kom på hele verdens radar, da han gik viralt med en cellokoncert fra Mogens Haugaards kostald i Lund. Det kreative musikeksperiment med kvæg som publikum blev grebet af intet mindre end +100 medier på fem kontinenter, heriblandt The New York Times. Mere end 1 milliard har i den forbindelse stiftet bekendtskab med Stevns.

Jacobs celloskole og hans store passion for musikken har fået Stevns ud over rampen, og opmærksomheden er guld værd. I det kommende år har celloentusiasten masser af spændende samarbejder på tapetet, bl.a. med Statens Museum for Kunst i København og store, internationale musikhuse.

De øvrige nominerede til ildsjæleprisen, som gives til en lokal frontløber, der med sin passion og ihærdighed har gjort en forskel for turismen i sit lokalområde såvel som for hele SydkystDanmark, er i år: Silje Brenna – Frederiksminde, Claus Michael Pedersen – Næstved Kunstby Festival, Kesia Caroline Cohan og Patrick Nicholas Cohan – Møn Surf, Thomas Hvitfeldt Hansen og Anders Cruckov Hansen – MarineEvent i Karrebæksminde samt Nicolaj Lund Jensen – Veras Verden ved Gisselfeld.

Sidste år modtog Steen Bonke Sørensen ildsjæleprisen for sit store arbejde med etableringen af LimeLight BoardSport Club i Rødvig.

Juryen, der udpeger vinderne af de to priser, består af bestyrelsesformand i Destination SydkystDanmark Carsten Rasmussen, Martin HH Bender og en repræsentant for hver af de fire kommuner Stevns, Næstved, Vordingborg og Faxe.

Billetter til konferencen kan fortsat købes frem til den 21. januar på nytaarskonferencen.dk.
rmh

Fakta

De nominerede til SydkystDanmarks Bedste Turismeinitiativ 2021 er:

  • Feddet Strand Resort – som har udvidet campingpladsen med luksuriøse ferielejligheder og strandhytter.
  • Holmegaard Værk – der samarbejdede med Jim Lyngvild om udstillingen ’SOLO’.
  • Bed and Boats i Kalvehave havn – der udlejer specialdesignede hotelbåde.
  • Rødvig Ferieby – der åbnede ’Skovhuset’ og desuden har planer om at udvide med 50 helårshuse; jorden til det projekt blev indkøbt i 2021 sammen med privat investor.

De nominerede til SydkystDanmarks Ildsjæl 2021 er:

  • Silje Brenna, Mindeværdig og North By Heart
  • Claus Michael Pedersen, Næstved Kunstby Festival
  • Kesia Caroline Cohan og Patrick Nicholas Cohan, Møn Surf
  • Jacob Shaw, Scandinavian Cello School
  • Thomas Hvitfeldt Hansen og Anders Cruckov Hansen, MarineEvent
  • Nicolaj Lund Jensen, Veras Verden

Skriv en kommentar