(Last Updated On: 15. januar 2019)

Lars og Anna Norrman, indehavere af The Norrmans Boutique Bed & Breakfast, er af SydkystDanmark nomineret til Årets bedste turismeinitiativ 2018. (Pressefoto)

Stevns: ‘Det bobler med virkelyst i turisterhvervet i Sydsjælland og på Møn’. Sådan indledes en pressemeddelelse fra VisitSydsjælland-Møn A/S, hvori rækken af nominerede til SydkystDanmarks Bedste Turismeinitiativ og SydkystDanmarks Ildsjæl 2018 afsløres.

Der er nomineret seks initiativer og seks lokale ildsjæle. Og Stevns er repræsenteret i begge kategorier.

Stilfuldt og nytænkende

Blandt de nominerede til årets bedste The Norrmans, et nyt og markant Bed & Breakfast på Stevns. Begrundelsen for nomineringen lyder:

På kun et enkelt år er det lykkedes Anna og Lars at opbygge og udvikle et meget spændende og eftertragtet Bed & Breakfast i Tåstrup på Stevns. The Norrmans er et fantastisk bud på et stilfuldt og nytænkende Bed & Breakfast, hvor gastronomien er i højsædet. The Norrmans tiltrækker både backpackere og forretningsfolk, og særligt har The Norrmans formået at tiltrække en helt ny og attraktiv svensk kundegruppe til SydkystDanmark. Det gør The Norrmans til et stærkt supplement til turismen på Stevns og hele SydkystDanmark.

Det er tredje år i træk, at SydkystDanmarks Bedste Turismeinitiativ skal hædres.

De to første modtagere var Camønoen og Dark Sky Møn.

Ny pris til ildsjæle

Der er i år indstiftet en ny pris: SydkystDanmarks Ildsjæl.

– Vi vil gerne anerkende den allerstørste ildsjæl, som brænder for at finde på og styrke turisterhvervet. Derfor har vi stiftet den nye pris, som vi uddeler for første gang ved vores Nytårskonference den 28. januar. Prisen går til en personlighed, der går foran med gode ideer, passion og ihærdighed,” siger Martin HH Bender, direktør for VisitSydsjælland-Møn A/S.

Blandt de nominerede til ildsjæle-prisen er Tove Damholt, direktør i Verdensarv Stevns, for sit store arbejde med at få Stevns Klint optaget på listen som UNESCO Verdensarv.

Tove Damholt-nomineringen er begrundet således:

Tove Damholt var en af de bærende kræfter bag ansøgningen om at få Stevns Klint optaget som UNESCO Verdensarv. I dag har hun titel af direktør for Verdensarven, og i den rolle arbejder hun utrætteligt for at gøre hele Stevns og Stevns Klint til en turistattraktion i verdensklasse. Til gavn for turisterne – men også for de lokale borgere og erhvervslivet.

Kåres på Nytårskonferencen

Vinderne offentliggøres på SydkystDanmarks Nytårskonference den 28. januar 2019, der afholdes på Sukkerfabrikken i Stege.

Vinderne modtager hæderen og et diplom.
rmh

De nominerede er:

De nominerede til Sydkystdanmarks bedste turismeinitiativ 2018:

 • Tårnet, Camp Adventure
 • The Norrmans Boutique Bed & Breakfast
 • PostNord Danmark Rundt i SydkystDanmark, 3. etape fra Næstved til Vordingborg, 5. etape start i Faxe og rute gennem Stevns.
 • CulturePoint (App og hjemmeside, der giver kulturinteresserede adgang til rabatter og særarrangementer mv.)
 • Kim Larsen & Kjukken, Sommerkoncert på Rønnebæksholm
 • Steges 750-års købstadsjubilæum

De nominerede til Sydkystdanmarks Ildsjæl 2018:

 • Jørn Johansen, entreprenør, Karrebæksminde
 • Ole Eskling, resortmanager, Møns Klint Resort
 • Fillip Rasmussen, indehaver, Jungshoved Præstegaard
 • Jesper Mathiesen, direktør, Camp Adventure
 • Tove Damholt, direktør, Verdensarv Stevns
 • Keld Møller Hansen, museumsdirektør, Sydøstsjællands Museum

Vinderne bliver kåret af en jury, og priserne uddeles ved SydkystDanmarks Nytårskonference, der afholdes den 28. januar på Sukkerfabrikken i Stege.

Skriv en kommentar