(Last Updated On: 3. marts 2022)

Ukendte gerningsmænd har gennem længere tid vandaliseret kirkens offentlige ”lille hus”.

Gulvet flyder af toiletpapir og håndservietter, som også er gjort våde og ’klistret’ på væggene. Det koster ekstra rengøring at holde Holtug Kirkes toilet åbent, og nu er personalet ved at køre træt. (Privatfoto)

Holtug: Medarbejderne i Holtug Kirke oplever vedvarende chikanerier af det offentlige toilet som voldsomt generende.

– Det er sket mere end 10 gange, at nogen udøver ”hærværk” på toilettet, fortæller gravemedhjælper Katrine Ruthmann og uddyber:

– Der er tilsyneladende nogen, som finder det sjovt, at bruge toiletpapiret til at stoppe afløb, smaske det op på væggene og rive det itu i vasken. Vi har også oplevet at der har været smurt afføring på væggene. Og det koster både tid og penge at gøre rent, siger hun.

Vandaliseringen har stået på over et stykke tid, og det ærgrer Katrine Ruthmann og hendes kolleger.

– Vi vil jo nødig lukke toilettet, men det kan blive nødvendigt, såfremt dette ”hærværk” bliver ved.

Appel om stop

I Holtug er der foruden den ikoniske gulkalkede kirke, der blev bygget i kridtsten i romansk stil fra 1150, også et smukt forsamlingshus, der oprindelig var Rytterskole, og så er der det rekreative område Grønningen, hvor der er sheltere.

– Der er mange som er glade for at benytte toilettet, bl.a. turister og de, som bruger shelterne. Og de efterlader altid toilettet i pæn stand, oplyser Katrine Ruthmann.

Kirkens personale vil nu se tiden an, og de håber ikke at måtte tage den drastiske beslutning at holde toilettet lukket.

– Derfor appellerer vi til at ”hærværket” stopper. Og hvis der er nogen som ser misbrug af toilettet, at de råber gevalt og giver os besked, så vi kan få det stoppet, slutter Katrine Ruthmann.
sky

Skriv en kommentar