(Last Updated On: 20. oktober 2016)

Debat-735x415
Af Henning Urban Dam Nielsen
Medlem af Børneudvalget for Socialdemokratiet
Strædet 10, Holtug

Så er budgettet behandlet og besluttet i Stevns kommune. Flertallet fik stemt deres budget igennem – desværre.

Det var dog ikke deres oprindelige forslag, der blev vedtaget, da et ændringsforslag til flertallets budget også blev vedtaget. Ændringsforslaget var i øvrigt fremsat af Thor Grønbæk, der er en af aftaleparterne!?

Ændringsforslaget betyder, at der tilføres 1,5 million til; citat ”Projekt Nye Veje og Ungdomsskolen”. Nye Veje er et projekt med særlig fokus på udskolingselever i den stevnske folkeskole. Projekt Nye Veje koster i indeværende skoleår en million kroner, og i min logik må det betyde, at den resterende halve million skal tilgå Ungdomsskolen.

Dermed er flertallets oprindelige besparelse på Ungdomsskolen reduceret fra 800.000 kr. til 300.000 kr. Af de 300.000 kr. er de 200.000 kr. allerede sparet i 2016.

Resultatet er herefter, at Ungdomsskolen sandsynligvis kun skal spare 100.000 kr. i budget 2017.

Det, synes jeg, er en god historie, for det betyder, at vi fortsat kan have en velfungerende Ungdomsskole på Stevns med masser af indhold til glæde for vores unge mennesker.

Dansk Folkeparti ønskede 800.000 kr., og troede de havde en aftale, men de fik 100.000 kr. Hvad siger Dansk Folkeparti til det?

Samtidigt stemte Dansk Folkeparti for et budget, der ikke indeholder flere midler til folkeskolerne og den tidlige forebyggende indsats på børneområdet. Områder, som Dansk Folkeparti ellers har sagt, at de ville prioritere?

Når nu resultatet blev som det gjorde, undrer det mig meget, at Dansk Folkeparti ikke stemte for Socialdemokratiet, Radikale, Enhedslisten og løsgænger Bjarne Østergaards budgetforslag.

Vores budgetforslag indeholdt ingen nye besparelser på Ungdomsskolen, men det fik Dansk Folkeparti jo ikke alligevel. 

I vores budget var der flere midler til lærernes forberedelse, til folkeskolernes arbejde med inklusion og faglig udvikling, samt flere hænder til den forebyggende og tidlige indsats. Alle tre områder der har hårdt brug for at blive prioriteret og som vil medvirke til et bedre børne- og unge liv på Stevns.

Vi har i Socialdemokratiet endnu engang vist, at vi vil prioritere flere midler til børneområdet – nu venter vi bare på, at Dansk Folkeparti gør det samme, eller holder op med at sige, at de vil.

 

4660 Store Heddinge

 

Skriv en kommentar