(Last Updated On: 11. maj 2021)

Kom og besøg Stevnsfortets særlige spionverden, hvor det vrimler med agenter, mysterier og hemmeligheder. Men sssch – det er Top Secret.

Rødvig: Nu har Koldkrigsmuseum Stevnsfort slået dørene op for en helt særlig aktivitet: det originale og prisvindende computerspil ’Cosmic Top Secret Game’, som man kan spille både digitalt og analogt.

Det oplyser Koldkrigsmuseet i en pressemeddelelse.

Spiludvikler Trine Laier har med Cosmic Top Secret Game udviklet en helt særlig spiloplevelse, hvor spilleren følger Agent T’s forsøg på at opklare, hvad hendes forældre egentlig foretog sig som ansatte i Forsvaret Efterretningstjeneste under Den Kolde Krig – alt sammen baseret på rigtige begivenheder og personer.

– Folk, som har besøgt Stevnsfort, vil kunne genkende adskillige elementer fra fortet i spillets grafik – og nu har vi også taget spillet og flyttet det ud i Koldkrigsmuseum Stevnsforts terræn! Vi har simpelt hen lavet en analog bane af spillet, hvor spilleren sammen med Agent T skal opklare en af Danmarks første og største spionsager, siger museumsinspektør Iben Bjørnsson.

I Koldkrigsmuseum Stevnsforts udstilling vil man kunne få en smagsprøve på det digitale spil på PC og Nintendo Switch – og i samme ombæring se særudstillingen om østblokspionage i Danmark under den kolde krig.

Spillet blev lanceret forrige lørdag og vil være tilgængeligt sammen med udstillingen om spioner hele sommeren.

Guidede ture

På Koldkrigsmuseum Stevnsfort er det også muligt at få en guidet tur i undergrunden. Museet oplyser, at billet med fordel kan bestilles på deres hjemmeside, for med kun 14 pladser pr. tur, bliver der hurtigt udsolgt.

I Kristi Himmelfartsferien kan man desuden sig på en guidet tur ved fortet og ved Stevns Klint: ’Vandretur i Verdensarven’, som gennemføres den 14. og 15. maj, begge dage kl 10.30. På turen fortælles om både kridt og fossiler samt livet ved Stevns Klint. Undervejs på turen, der varer ca. 2,5 time, gøres der holdt for at nyde den storslåede natur. Turen er på cirka 6,5 kilometer ad Trampestien fra Koldkrigsmuseum Stevnsfort til Højerup og retur.

Tidsmæssigt strækker turen sig 66 millioner år tilbage i tiden, op gennem den kolde krig og til Stevns Klint som UNESCO verdensarv i dag.

Billetter købes på hjemmesiden.

Der kræves coronapas af folk over 15 år til alle aktiviteter og brug af mundbind er nødvendig indendørs.

(Pressefoto)

Skriv en kommentar