(Last Updated On: 27. april 2020)

Efter opsætningen af lastbiltavlerne på Stevns var der en del debat på Facebook om antallet af tavler mv.

Kommunens svar var, at tavlerne er opsat efter reglerne, og udgifterne blev i øvrigt refunderet af staten. Javel, – men staten, – det er også os!

Den bemærkning kunne vi godt have undværet.

Af vejreglerne fremgår, at der i det åbne land bør der være en tavle for hver ca. 800 m, samt efter “mere betydende sideveje”.

Flere steder er tavlerne opsat på begge sider af ubetydelige sideveje, hvor der ud over skraldebilen og ærindekørsel kun kommer en lastbil, hvis den er kørt forkert. Også en blind sidevej er afmærket med to tavler!

Om kategorierne på undertavlerne kan siges, at bus og MC med påhængsvogn er så turistprægede, at de er overflødige på de veje.

Bil med lille trailer fik den 1/1-2020 hævet hastighedsgrænsen til 80 km for at nedsætte antallet af overhalinger på landeveje.

Et sikkerhedsmæssigt tiltag, som man bør bakke op og udelade det symbol.

Tilbage på undertavlen behøves faktisk kun lastbiler. Tavlerne er flere steder opsat på smalle veje med sving, hvor lastbiler i praksis kører 65-70 km/t.

Til gengæld kører “boulevard-racerne” i bil og MC alt hvad den kan trække.

Her kan man med fordel fjerne undertavlen, så hastighedsgrænsen på 70 km gælder for alle køretøjer. Det vil beboerne vist sætte stor pris på.

Med lidt sund fornuft kan effekten af ordningen forbedres, og antallet og størrelsen af tavlerne reduceres betydeligt til glæde for alle i den stevnske natur.

Georg Vad-Nielsen
Åstræde 12, Strøby Egede

 

Skriv en kommentar