(Last Updated On: 26. juni 2022)

Særskilt værk udkom den 8. juni.

Bogudgivelse: Trap Danmark, der er en omfattende samling af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmarks natur, historie og kultur, er udkommet siden 1856.

Nu foreligger der en særskilt bog alene om Stevns.

Fra bind til bog

Bogen er baseret på indholdet om Stevns Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 24: Sorø, Ringsted, Køge, Faxe, Stevns og er suppleret med et kort over Stevns Kommune i målforholdet 1:75.000 samt et forord af borgmester Henning Urban Dam Nielsen.

Her kan man få omfattende viden om Stevns Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. I alt har 126 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog om det væsentligste fra Vråby til Højerup og fra Strøby Egede til Lund sydvest for Rødvig.

der kan læses om Fiskeleret og den sjældne natur ved Stevns Klint, der er på UNESCOs verdensarvsliste, og bliv klogere på Højerup Gamle Kirke, der er delvis styrtet i havet. Man kan også opdage planten leverurt ved Tryggevælde Å, og tage med til Store Heddinge Kirke med det ottekantede skib. Boesdal Kalkbrud, Koldkrigsmuseum Stevnsfort og herregården Gjorslev er beskrevet, ligesom Vallø Stift, Klintekongen og Gøngehøvdingen har fået plads.

Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Bogen er på 80 sider i blødt omslag og bagerst er der et kort over Stevns Kommune, og den koster 199,95 kr.

Bogen kan købes hos landets boghandlere og internetboghandlere fra den 8. juni 2022. Kortet findes også som selvstændige produkter. Som falset kort i plastlomme eller som planokort til at indramme og hænge op på væggen.

Trap Danmark findes også på trap.lex.dk, der giver fri adgang til information om steder, rettet mod både PC, tablet og mobil, med søgbare og pålidelige informationer om Danmark.

Indhold om Stevns Kommune indgår ligeledes i denne tjeneste. Bogens hjemmeside: https://trap.dk/kommunebog/stevns-kommune

sky

Skriv en kommentar