(Last Updated On: 10. april 2017)

Store Heddinge: Kl. 20.30 fredag den 7. april indløb meldingen om en bygningsbrand på Højerupvej. Der viste sig at være udbrudt brand i et større affaldsdepot, og branden havde bredt sig til et nærliggende oplag af træflis.

De op imod 10 meter høje flisbunker var antændt, og flammerne stod derfor 15 til 20 meter op i luften, da indsatslederen ved Østsjællands Beredskab, Martin Rohde-Wünsche, ankom.

– Der var fare for, at ilden ville brede sig til en nærliggende lagerbygning, og brandfolkene fra Store Heddinge satte derfor ind for at hindre dette. En hurtig og massiv indsats gjorde, at flisbunkerne blev slukket inden ilden gik i dybden, og da nabostationen fra Hårlev ankom og kunne angribe branden fra den modsatte side, var der snart kontrol over situationen, oplyser indsatslederen.

Det hurtige og massive indsats var af stor betydning, og var det ikke lykkedes kunne det have medført en særdeles langvarig slukningsproces.

Dykker forsvundet

Inden arbejdet var færdigt, klokken var nu omkring 23.20, indløb en ny melding om, at en UV-jæger var forsvundet i vandet ud for Højerup kirke.

– Det betød, at styrkerne måtte deles således, at bådberedskabet fra Store Heddinge kunne afgå mod Rødvig, siger Martin Rohde-Wünsche.

Dykkerberedskabet fra station Lellinge blev rekvireret men da indsatslederen kort efter ankomst til Højerup blev kontaktet af »den forsvundne«, der havde mistet orienteringen i det mørke vand og derfor var gået i land et andet sted, kunne alarmen afblæses og mandskabet kunne returnere til brandstedet, hvor endnu et par timers arbejde ventede.

Lørdag morgen kørte indsatslederen tilbage til brandstedet og kunne konstatere, at en container igen var brudt i brand.

Brandfolkene fra Store Heddinge måtte på den igen, men denne gang for en kortere bemærkning.
rmh

Skriv en kommentar